søndag 17. juli 2022

En liten tur til Arendal og "den lille hytta" på Nidelv camping. ( 2022)

 

Veien videre - fra Mandal til Arendal ved hjelp av alle "småveier" vi kunne finne. "Motorveier" er sikkert kjekt for dem som bor der og skal fort fram, men for turister som oss er det rett og slett noe dritt - for å si det rett ut. Gørr kjedelig, lite å se på,  lite avslappende...  Så vi fikk oss en avslappende tur langs "Gamle og enda gamlere" E18 og noen andre småveier. 


Lillesand



Planen vår var å raste på veien bortover, men det var lettere sagt enn gjort. Vi endte opp med å spise hver vår bolle i Lillesand mens bilen ble ladet. Enn så lenge har vi vært utrolig heldige med lading (krysser fingene for at det fortsetter...) - ladeguden har vært på vår side enn så lenge. Og så har vi jo blitt mer erfarne enn i fjor også da. Da hadde vi bare hatt bilen i 2 uker før vi dro. Vel, i tillegg til litt å spise på, fikk vi oss en liten rusletur i Lillesand før vi hentet bilen og kjørte videre. 


Arendal


Unskyld kjære Arendal - du er en forferdelig by å kjøre bil i. Trangt og kaotisk i sommertrafikken. Anbefaling: Kjør rett inn i nærmeste parkeringshus og bruk beina resten. Sentrum er ikke stort, så det går fint med beina. Jeg var desperat, sur og varm i toppen da vi endelig kom oss tilbake til parkeringshuset vi hadde kjørt forbi tidligere og kjørte rett inn der. Da gikk det fra kaos og helv.... til ladehimmelen på 5 sekunder!  Parkering og T2-lading i et jafs!!! Dagen var redda! Arendal - vi og Ellinor elsker deg!!!






Og et lite minne om noe som ikke er her lenger.
"Glad cafeen - Arken - kjært barn har mange navn.

Arendal er en by som betyr litt ekstra for oss. Her har vi bodd i 11 år, og det var her vi treff hverandre en gang i tiden. Mange gode minner herfra. Ettersom vi skulle reise videre tidlig neste morgen, ble det bare en liten rusletur i byen, for regnet kom og jaget oss inn på "Arena-senteret" (som ikke heter det lenger), hvor vi fikk handlet akkurat det vi trengte til middag. 


Nidelv camping

Vi er fremdeles glad i de små hyttene, de hyttene som gjør at vi "vanlige folk" kan dra på ferie uten å trenge telt, men også uten å ruinere oss på overnatting. Dette skrev jeg litt om i fjor også (Den lille campinghytta) - og heldigvis er de fremdeles å få tak i. Ikke bare det, de er svært populære og utleid hele sommeren, i følge den hyggelige mannen på campingplassen. 






Nidelv camping er en praktisk, hyggelig og ren og pen campingplass 10 minutter vest for Arendal sentrum. Vi bestilte i ganske god tid, likevel var det bare såvidt vi klarte å "kapre" en hytte og det ble for bare en natt. Derfor ble det to netter på oss i Mandal, og det var helt ok det også. 

Det ble bare denne ene natta på Nidelv, og vi dro av gårde ganske tidlig neste morgen - vi skulle videre til Risør, familie og Budo-sommerleir! Vi gledet oss like mye til begge deler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar