mandag 18. juli 2022

RISØR - tre ting på engang ( 2022)

I Risør skulle vi tre ting: Hilse på familien, besøke BUDO-SOMMERLEIREN i Risørhallen og rusle litt rundt i den herlige byen hvor jeg også har bodd og det er en av "hjertebyene" mine. 



Risør er kanskje mest kjent for sine hvite trehus og Trebåtfestivalen, men det er også utrolig mye flotte blomster rundt husene, både i sentrum og andre steder. Disse bildene synes jeg er så fine at de bare må få lov til å være med. For blomster er en av de tingene jeg tenker på når jeg tenker på Risør.

RISØR BY





Risør stilte med drømmevær og varme, feriens beste vær så langt. Det var Villvin-marked i byen, et kunsthåndverkmarked med kunstnere fra hele Norden. Da er det ekstra mye folk i gatene. Heldigvis hadde Risør fotballklubb fått ansvar for parkeringen på den største parkeringsplass, viss ikke hadde det nok blitt fullstendig kaos. Kanskje ikke like populært blant bobilturistene som måtte parkere på Viddefjell, men rett og slett en nødvendighet for å få det til å fungere. 

Risør, "Den hvite byen", er utrolig vakker der den ligger med alle sine hvite trehus helt nede ved sjøen. Her er det flere gode spisesteder, iskremboder med herlig is, kunst, småbutikker og større butikker og mer til. Absolutt verdt et besøk!

Vi ruslet rundt, spiste is, kjøpte solkrem og bare nøt livet - selv om vi nok innerst inne foretrekker å gjøre akkurat det samme når det er mindre folk i byen...  Men nå kan ingen drive en by for oss som bare er innom en gang i mellom. Risør er herlig uansett! 


Prikken over I'en - Budo-sommerleir i Risørhallen

En sommer for nesten 40 år bestemte en gjeng med det jeg i dag vil kalle ganske modige, og ganske litt dumdristige unge mennesker fra Risør, Arendal og Oslo at de ville arrangere Budo-sommerleir i Risør. Det ble den første av over 20 sommerleirer som ble arrangert. De første var på Idrettsbygget, og etter hvert flyttet den over i den nye og større Risørhallen. I år fant noen ildsjeler, inkludert noen av dem som var med forrige gang, at nå var det på tide med leir igjen! Og det ble det! 


Torsdag i Risørhallen.

Fantastisk å se Budo-liv i Risørhallen igjen. Om noen hadde sagt det til meg for et år siden, hadde jeg bare ledd av dem. Men jammen klarte de det med unge og eldre utøvere og instruktører, både nye og noen som var med for 20-30-38 år siden! Instruktører og deltagere fra inn- og utland, og god stemning. Dette var fantastisk!

Grillfest med deltagere, instruktører og en gjeng "gamle" instruktører og deltagere

Budogrillen er nylaget for anledningen.

Grillen ble tent hver kveld og lørdag var det felles grillparty.

Grillfest på lørdag

Herlighet for en kveld det ble! Nye bekjentskap, oppfriskning av gamle, latter, masse prat, mimring og best av alt: Sommerleiren i Risør - kampsport  har bestemt seg for at det blir leir neste år også! Vil DU være med da? Torsdag 6. til søndag 9.juli 2023. Jeg er så imponert over dem som får til dette igjen! For min del var dette et av høydepunktene med ferien

Dessverre måtte vi reise videre søndags morgen, så vi fikk ikke avslutningen og oppvisningen på søndag med oss.  Men takk til "Sommerleiren i Risør" for en fantastisk opplevelse!  I tillegg fikk vi vært sammen med familien og ruslet rundt i byen. Det ble noen skikkelig fine dager av ferien. 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar