mandag 4. juli 2022

Dag 2 - lag på lag med strender og en gammel kirkengård som nesten tok pusten fra oss - Langs Jær-kysten

DEN STORE STRANDAGEN

Ølbergstranda

Å hive i bilen, kjøre bare et kort stykke for så å overnatte på hotell første dagen, er noe av det lureste vi har gjort. Det har vært et stressende år for mange, ikke bare oss. Med Covid, stort fravær på jobb, spenning i hverdagen og masse å tenke på, var skuldrene ganske høyt oppe før ferien. Og selv om det å dra på ferie er noe av det beste vi vet, så er det litt stressende med planlegging, pakking og alt det som følger med. Og selv positivt stress er stress. Da var det utrolig deilig å våkne i dag morges og for første gang på lenge kjenne at kroppen faktisk var ganske avslappet og hodet var på god vei til å falle til ro. Bilen var klar, ferdig frokost, ingen rydding - bare plukke sammen det lille vi hadde tatt med oss inn, bli ønsker god tur videre av den utrolig hyggelige dama i resepsjonen og så sette oss i bilen å kjøre.... Det var utrolig deilig. 

I dag skulle vi kjøre langs Jæren - og her er det virkelig strand-på-strand. Vi har kjørt Nasjonalturistveg Jæren før, men dette er første gangen vi virkelig har tid til å utforske den! 


FØRSTE STOPP: ØLBERGSTRANDA



Ølbergstranda er 400 meter med sand, sandyner, blått hav og bølger. Det er så mye sand at det faktisk er ganske tungt å gå der. Her er det også badestrender, men det skulle ikke vi prøve oss på i dag. Vi ruslet i sanden og pustet inn frisk havluft! En god start på dagen!


BORESTRANDA




Det er ikke lett for "menigmann" å skille disse strendene fra hverandre, men heldigvis er det klokkeslett på bildene, så det går an å beregne hva som er hva som er hvor...  Neste stopp var Borestranda, en veldig poplulær surfestrand. Det skjønte vi godt da vi kom ned - her var det bølger på bølger og mang som var ute og surfet. Vi nøyde oss med å se på og fylle lungene med enda mer frisk havluft!


ORRESTRANDA OG FRILUFTSHUSET 





Orrestranda er med sine 5 km med sand Norges lengste sandstrand. Her er det flott, myk sand så langt du kan se. Her kan det bades, surfes og rusles langs strands. Det blåste ganske godt - det er jo ingenting som beskytter her. Utrolig flott! Enda mer frisk luft og Friluftshuset med kafe, toaletter og informasjon.


VARHAUG GAMLE KIRKEGÅRD






Minnesmerke over 9 russiske sjømenn som omkom ved et forlis i 1842,

"Om ingen veit kvea grava er, eit minne får dei kvar og ein, ved denne minnestein." Reist 1966

De ni mennene ble skylt i land her etter at båten "Ingermannsland" forliste utenfor Sørlandskysten. Mer enn det visste ingen om dem, men de fortjente et minnesmerke mente Jærbuen. 




Det var så vakkert og fredelig her ute, en gammel kirkegård med så gode energier. Og for en beliggenhet der den ligger helt ute ved havet, stille og rolig, grønt og flott med gårder og kyr som naboer. Det var nesten magisk å være her nede. Nesten sånn at vi ikke hadde lyst til å gå igjen. Det stod i guideboka at det var en plass verdt å besøke, og det var det virkelig. Kunne sittet her i timesvis og bare kjent på stillheten med brus fra havet, havlufta og freden som var her. Magisk. 


TILBAKE PÅ VEIEN OG EGERSUND NESTE








Vi kjørte ikke så langt i dag, vi brukte bare så innmari lang tid på de milene vi kjørte. Det ble en skikkelig fin kosedag fylt av havluft, hav og horisonter. Denne veien anbefales virkelig! Vi avsluttet dagen med å rusle litt i Egersund mens bilen fikk dagens dose strøm. Så er det tid for kveld på campingen. 

STEINSNES CAMPING



I dag er vi tilbake til elvebrus i hytta vår på Steinsnes camping. En kjempekoselig plass og en veldig fin hytte! Og ikke minst: Utrolig hyggelig personell. Det var fantastisk å komme hit, og her har vi virkelig kost oss i kveld. Nå er det sen kveld og tid for å finne senga. I morgen blir det en lengre tur!

Og forresten: Strømledningen til kjøleboksen dukket plutselig opp da vi pakket ut av bilen. Så i dag har alt vært bra!

Klokken er mange - det er sengetid for lengst her i hytta vår. Noen har lagt seg også, og det er på tide at resten gjør det. Skrivevfeil og halvferdige setninger som er oversett, får heller være her nå. For nå er det absolutt tid for å ta kvelden!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar