torsdag 14. juli 2022

Dag 4 - Mandal og Sandnes camping ( 2022)


I dag var det "hviledag" i Mandal. Eller hviledag og hviledag, noe må vi jo gjøre. Dermed ble dagen brukt til å rusle rundt i Mandal by, kikke litt, handle bittelitt, spise is, lade bilen og spise tidlig middag på Hr.Redaktør. En helt ok plass å spise. 

Mandal er en koselig typisk Sørlandsby med smale gater, brostein, mange hvite hus og sånn akkurat passe travelt, som seg hør og bør når vi nærmer oss fellesferien. 


Krigsseiler-monumentet



Et veldig fint monument som lå rett før brua over til Kulturhuset "Buen". Det kulturhuset ligger forresten flott til på andre siden, og brua er nesten en severdighet i seg selv. Området rundt er et typisk Sørlands-område, hvor det er koselig å rusle rundt. 


Området rundt Buen





Sandnes camping, litt utenfor Mandal.


Dette er vårt tredje besøk på Sandnes camping. Første gang bodde vi på "Stusseli" - en liten hytte for to. Det var meg og jent'ungen, som da var 11 år. Så det er en stund siden. Helt grei hytte med et herlig navn.  Andre gangen var vi hele familien, og da bodde vi på en litt større hytte, i alle fall med plass til tre. Denne gangen var det helt fullt selv om vi bestilte i god tid, men det var ledig på det veldig enkle "stabburet" - som virkelig er et stabbur, og med litt godvilje, var det plass til tre. Kanskje litt mye godvilje også, men vi klarte det! Vi er ikke så kravstore - så lenge det er rent og ordentlig. 



Campingplassen ligger litt øst for byen, flott plassert ved Mandalselva hvor det fiskes laks og i det hele tatt er et fint område å være i. Det er brygge der nede som det går an å gå ned på. 


Stabburet 





Stabburet er virkelig et stabbur. Døra er lav (og vi skallet oppi opptil flere ganger) og golvet er skeivt. Fullt av sjarm!   Det var kaldt da vi kom, men når vi fikk varmet opp veggene litt og rigget til ekstrasenga, ble det veldig koselig å være der. Vi koste oss skikkelig. 

Inne på stabburet. 




Siste kvelden etter en hel dag "på byen" koste vi oss på Stabburet vårt med ost og kjeks og tilbehør. Da var det blitt varmt og godt inne og det ble en fin kveld. Det var ikke kokeutstyr i hytta, men campingplassen har et fint kjøkken som kan brukes. Vi valgte å grille på vår medbrakte grill første kvelden og spise mat som ikke trengte å varmes om kvelden. Vi hadde tross alt spist en middagsrett til lunsj i byen. 

Egen hagekrok med utebord.


Riktignok kom vi ikke så langt at vi brukte hagen. Ikke alle i familien som er like glade i å sitte ute og spise, og så ble det litt sent begge kveldene også før vi kom så lang. Men muligheten var der, og vi hadde nok benyttet oss av hagen om vi hadde . 

Sandnes camping er en fin plass med veldig hyggelig betjening. Hit kommer vi gjerne tilbake igjen!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar