mandag 15. juni 2020

Ut for å besøke Grånissen ved havet...


 "Verdens ende" i seg selv er bare en ganske vanlig plass ute ved havet, med sjø så langt man kan se. Mulig man trodde at det var Verdens ende en gang i tiden. Stedet ligger på Tjøme utenfor Tønsberg. Og ja - det ser kanskje ut som om verden ender der ute!





Utsikt fra huset til Grånissen 

Som en stor elsker av Månetoppen og Jul i Blåfjell (eller omvendt) er det beste med "Verdens ende" å besøke huset til Grånissen ved havet. Riktignok var han ikke hjemme denne gangen, kanskje han var ute og løste konflikter med sine kloke ord... Flere burde lytte til ham.


Tjøme kolonial - en liten perle.

Et veldig trivelig besøk på Tjøme kolonial



Men, vi fant faktisk en annen perle på vei ut til denne enden på verden...  Noen i bilen "måtte" bare så inderlig, og plutselig så vi vi noe som kunne ligne på et mini-kjøpesenter og noe som så ut som at det var en kafe der...  Bråstopp! Løpe inn og spørre pent om å få lov til å låne "en helt nødvendig plass".  En hyggelig dame (eller var det mann?), bak disken svarte ja, og pekte ut døren og reddet dermed resten av dagen for oss!  Tusen takk!

På vei tilbake fra Verdens ende, bare måtte vi stoppe på Tjøme Kolonial igjen. Det er en kombinasjon av en liten kolonial med økologiske varer og delikatesser og en hyggelig liten "kafe" med god kaffe, bakevarer og det som damen bak disken lovte at var kjempegod softis - og det var det!

Vi kom aldri lenger enn hit og til "Verdens ende", men neste gang skal vi utforske litt mer av øyagruppen.

Les mer om Tjøme HER.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar