mandag 28. juni 2021

En liten, enkel og billig campinghytte - hurra for det!

Finnsnes Motell og Camping

"Velkommen", sa den veldig hyggelige mannen som tok oss i mot på den siste campingen vi "logget inn" på. "Dere har bestilt en billig og enkel hytte. Den er ren og pen, men veldig enkel altså" Jeg svarte noe sånn som at det var vi klar over, og at så lenge det er rent, er vi fornøyde. 

Det jeg skulle ha sagt, var "Tusen takk for at dere er en av campingplassene som fremdeles har billige hytter, som gjør at det går an å overnatte i noe annet enn telt når man har et budsjett å forholde seg til." Så får det helle være at at man må tusle seg over plassen når man skal på do, dusje på fellesanlegg om man trenger en dusj og hente vann i springen en eller annen plass. Det eneste som betyr noe, er at det er rent. (Og så har jeg selvfølgelig, uavhengig av Covid19, alltid med en pakke "wipes" / våtservietter som jeg kan bruke til å tørke over når jeg synes at det trengs.)

Disse små hyttene er også ofte de mest sjarmerende, synes jeg. Mulig det bare er fordi vi har bestemt at vi skal synes det, kanskje er det fordi det er dem som gir oss aller mest feriefølelse. Uansett er de mer enn bra nok for oss. Vel, jeg må vel innrømme at en og annen gang, er det litt sånn at "Ok, denne var kanskje i det enkleste laget" - men vi kan fint bo der likevel. Så lenge det er rent. En annen ting er at de vanligvis er raske å vaske ut av, fordi de ofte er ganske små. 

På denne turen bor vi på alt mulig fra superkjiipe hytter, til litt mer avanserte hytter og hotellrom. Det siste er lettvint og har kanskje de beste sengene, men ganske kjedelig. Jeg liker rett og slett campingplasser, og selv om de finnes, så er det svært sjelden vi har kommet til en campingplass hvor vi synes det er ille å være. 



Hyttene på Stave camping på Andøya, for eksempel, var totalt uten noen form for luksus innvendig. Men beliggenheten er fantastisk. Og det var rent og pent. (Bilde inne ble dessverre ikke tatt før jeg hadde tatt av sengetøyet før vi dro.) Sist vi var her, sa jeg at neste gang skal vi overnatte på de små hyttene! Mindre komfort, men mer kos. Det står vi for fremdeles, selv om været ikke var på vår side. Det var på grensen til at det var for kaldt. Men an kommer langt med varme sokker, klær og tepper. 



Det er noe med stemningen, blandingen av folk, lyder... Det å kunne sitte på verandaen og se på livet, med en øl eller cola og bare nyte følelsen av ferie. Akkurat nå her og nå er det for surt og kaldt - og vått til det. Men i går kveld var det akkurat innenfor å sitte ute litt, bare fordi det hører med... I dag sitter vi inne og hører på radioen, leser og bare slapper av. Er det flott? Gode stoler? Nei, ikke i der hele tatt, men veldig beroligende. 

Er du uenig, sier du? Vil du ha litt luksus og tilgang på gode fasiliteter når du er på ferie? Det er selvfølgelig helt fint! Vi heier på mangfoldet! Men det er så deilig at det fremdeles finnes et tilbud til dem (oss) som ønsker det enkelt og rimelig. 


Den enkle hytta vår her på Finnsnes Feriesenter / Finnsnes motell og camping er akkurat som mannen i resepsjonen sa: Den er ren og pen. I tillegg er den koselig og vertskapet hadde til og med tatt seg bryet med å sette inn en kanne med rent vann til oss. 

Så igjen: TUSEN TAKK til campingplasser som fremdeles har et tilbud til oss som elsker å reiser, enten langt eller kort, men som trenger å kunne bo billig, innimellom eller hele tiden! Vi kunne ikke ha reist på denne ferien dersom vi måtte betale mellom 1000 og 1500 kroner pr natt, om ikke mer. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar