tirsdag 26. juli 2022

Dag 11 Langs Mjøsa og gjennom Østerdalen til Koppang ( 2022)

På veien igjen og i dag skal vi til en plass som vi ikke har vært før ! Vi skal til Koppang , rett og slett fordi det passer å stoppe der. Vi har kjørt Østerdalen før, og det er ikke verdens mest spennende vei, men vi har ikke så mange planer heller, vi skal bare fram. Det er dessuten alltid fint å se forskjellig deler av landet vårt og hva de har å by på. Hadde det bare vært flotte fjell og blått hav så langt vi ser, ville det blitt kjedelig. Flatbygdene i finvær, er ikke bare flatt, men flott. Og skog på skog på skog er fascinerende og på en måte betryggende. Deilig å se at vi har så mye natur - selv om vi visste det fra før av.


Langs Mjøsa - Strandlykkja rasteplass






Vi kunne ha stoppet på Eidsvoll, men det gjorde vi ikke. Vi har vært på Eidsvollsbygningen før, og det var veldig interessant - og nyttig historie å få med seg. Men i dag tok vi oss ikke tid til det. Men vi hadde bestemt oss for å stoppe på en rasteplass ved Mjøsa. Strandlykkja er både rasteplass og hvileplass for langtransport. Nydelig utsikt over Mjøsa og fine toaletter. 


Koppang camping og hytter.





Det er fine veier oppover, nesten for fine...  Kjekt når man "bare" skal fram. Og så er det noe med all skogen gjennom Østerdalen også. Den søndre delen av Østerdalen er et av Norges mest skogrike områder.  For oss ble det bare et par småstopp for å strekke litt på beina, et ladestopp i Elverum og så en liten handletur og påfyll av strøm på Koppang før vi landet for kvelden på Koppang camping.  Her hadde vi bestilt en enkel hytte, og enkel var den. Men det lå fint til inne i skogen, hytta var bra nok for oss. Vi var litt spente på hvor mye mygg det kom til å være her inne "i skogen" og med Glomma like nedenfor, men det gikk helt bra. Selv for oss som ikke er noe særlig fan av mygg.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar