torsdag 21. juli 2022

Dag 10 - Kongsvinger festning (2022)


Gå gjerne på muren, men husk at det er bratt og langt ned på andre siden. Utsikt mot Glomma.

"Hviledagen" - eller kanskje vi heller skal kalle det for "opplevelsesdagen" på Sandgrunn ble bl.a brukt til et besøk på Kongsvinger festning. Vi var der i 2016 også, men da var ikke familiens daværende baksetepassasjer, nå sjåfør med. Nå som den gangen, opplevde vi Kongsvinger som en uoversiktlig og vanskelig by å bli klok på. Hvor og hva er byen? Det fant vi ikke ut av, bortsett fra en folketom innebygd gågate og noen kjøpesentre og andre av de vanlige butikkene som finnes over alt på "handelsområder", fant vi ingenting som minnet om noen by.

Øvrebyen , den gamle bydelen rett under festningen, er verdt et besøk. Men denne gang som sist hadde vi brukt så mye tid på festningen at vi var klare for å dra tilbake til Sandgrunn. 


FESTNINGEN



Festingen er absolutt verdt å besøke. Den ligger fint til oppe i høyden og har masse spennende historie å fortelle. Denne gangen brukte vi ganske mye tid på museet inne. Det handlet om Norge, forsvar og krig gjennom noen hundre år. Mye interessant der. Anbefales.

Jeg skrev ganske mye om festningen for 6 år siden, og det er jo ikke så mye som forandrer seg på de årene på et museum. Så har du lyst til å lese mer om det, så kan du gjøre det HER




Det er virkelig verdt å besøke Kongsvinger festning. Sett av god tid. Du kan rusle rundt på murene, men vær forsiktig - det er langt ned på utsiden...   Utsikten er flott!  Her er det historie fra flere tidsepoker . Jeg skulle gjerne hatt en guide på selve festningen. Sist vi var her fikk vi kjøpt kaffe og vafler i informasjonen og koste oss med det på bord ute. Det savnet vi denne gangen, for det hadde vært fint å kunne sette seg ned og slappe av og spise litt mellom slagene. Selv om det er interessant, så er det greit å få hvilt hodet og beina også. 

Visste du at? 

 

Dette og mer til kunne de museet i informasjonsbygningen  fortelle om. 2.verdenskrig, krigene mellom Norge og Sverige, Napoleonskrigene og mer til. Og ikke minst hvordan grensene mellom Norge og Sverige har forandret seg gjennom tidene. 

Det hadde vært kjekt med en tur i Øvrebyen etterpå, men da hadde vi hatt nok sightseeing for i dag, og det var på tide å dra tilbake til Sandgrunn og dusje, slappe av og pakke for å reise videre neste dag. Ferie er hard jobb!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar