lørdag 2. juli 2022

VIDERE NORD - FRA FINNSNES TIL STORSLETT ( 2021)

Dette er noe jeg alltid gleder meg til. Det er helt umulig å sette alle de flottes stedene i Norge opp mot hverandre, men det er noe med området rundt Lyngen og Kvænangen som treffer med når jeg kommer dit. Det er noe med fjellene, lyset, fjorden....   I dag skal vi til Storslett, Oksfjord familiecamping, ved foten av Kvænangsfjellet, og her skal vi overnatte og planen var å spise frokost på fjellet neste dag, om været var på vår siden. (Men det var det ikke).


HEIA



Et stopp på Heia på Storsteinnes i Balsfjord er obligatorisk når vi kjører forbi. Samiske varer, kaffe og litt å bite i, varme på bålet og god atmosfære. Det hører liksom med å være innom - det er en av DE plassene...  sånn som "Porten til Nord-Norge" og Polarsikelsenteret. Det er ikke så fantastisk, men det er et veimerke likevel... Og en mulighet til å strekke på beina. Denne dagen skulle vi kjøre forholdsvis langt, til oss å være, så de er det fint med flere små-stopp underveis. 

DAGENS LADESTOPP NR 2 - NORDKJOSBOTN 

Nordkjosbotn kirke



Nå har vi lært at vi kan lade "lite, men ofte". Når muligheten byr seg, så lader vi litt - eller mye for den saks skyld, om vi har tid og lyst. Første lading i dag var i Bardu rett før vi kom ut på E6.  Andre lading ble i Nordkjosbotn. Vi trengt litt mat og da kunne ho Ellinor få litt også. Nordkjosbotn føles egentlig bare som et veikryss - et stort et riktignok. Hadde det ikke vært at det er her veien går ut til Tromsø, hadde vi nok ikke lagt merke til det en gang. Denne gangen skulle vi videre nordover. Har fremdeles noen mil igjen av dagens etappe, og den etappen er i et av de vakreste områdene jeg vet. Nå håper vi bare at være holde seg ok!



LYNGENFJORDEN OG LYNGSALPENE





Og været holdt, nesten. Det viktigste er selvfølgelig at det ikke er tåke. For selv om det er utrolig vakkert i sola, er det ganske så magisk i gråvær også. Lyngen (Lyngenfjorden / Lyngsfjorden) med de magisk Lyngsalpene er virkelig vakkert. Tror aldri jeg blir lei dette området. 


INN I ISHAVSVEIENS RIKE

Ishavsveiens rike


Kong Harald og Dronning Sonja besøkte Manndalen på signingsferden i 1992, og det er det merke etter fremdeles. Manndalen er ei bygd i Kåfjord kommune og har omtrent 1000 innbyggere. Det er en plass vi stort sett bare "kjører forbi", selv om de har flere interrestente severdigheter og vi har planlagt å stoppe her tidligere, men det har aldri blitt noe av. 



Det var den gangen det...  den gangen vi måtte ta bilde av besinskiltet for å dokumenter hvor dyr bensinen var. Ny rekord! I dag (juli 2022), ville det vel blitt kø på bensinstasjonen ikke kostet mer en litt over 18 kroner...  Hvem skulle trodd det for ett år siden!



I Manndalen hadde vi vårt første møte med "Ishavsveien" - et samarbeid mellom kraftleverandører i Troms og Finnmark som har sørget for at det er ladere tett nok til at det går an å kjøre el-bil så langt nord. Det trengs sikkert enda flere ladere etter hvert, men dette hjelper godt på vei. Vi testet de fleste av dem på turen. Det funket kjempebra. Riktignok var det ikke så mange ladere, men det var langt færre el-biler på veien også. Lynladerne gjorde også at ladingen gikk fort og greitt. 


VIDERE MOT NORD 



STORSLETT - NORDREISA KIRKE




På Storslett var det litt mer mat til Ellinor og påfyll av varer til oss. Noe av det greie med lading, er jo også at vi må finne på noe - så det blir noen ekstra rusleturer mens vi venter. Kirker er en av de tingene som det alltid er kjekt å kikke på. Det er jo noen av de fineste bygningene vi har i Norge. Det er ikke mer enn omtrent 8 mil fra Manndalen til Storslett, så vi hadde ikke trengt å lade her. Men vi skal snart stoppe for dagen, og da er det kjekt å ha strøm til å starte nesten dagen med sånn at vi i verstefall kan kjøre forbi første ladestasjon. 


OKSFJORD CAMPING, STORSLETT








Oksfjord familiecamping ligger idyllisk plassert ved Oksfjordvannet rett før oppstigningen til Kvænangsfjellet. De har små, kjekke hytter, er rent og fint og har veldig hyggelig vertskap. Vi koste oss her den kvelden vi var her, og etter en liten regnskur ble været sånn at vi kunne rusle oss en tur også. Veldig fint, og nok en fin feriedag er over.  I morgen blir det Finnmark! 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar