søndag 12. juni 2016

Magerøya

Knivskjellodden - Norges nordligste punkt, sett fra Nordkapplatået. 

Nordkapplatået en vakker kveld 2014

Magerøya er Norges 11. største øy, den ligger i Nordkapp kommune og er bundet til fastlandet gjennom Nordkapptunnelen. Den har Norges nordligste punkt, og Europas nordligste punkt med fastlandsforbindelse.  Knivskjellodden er det nordligste, men mest kjent og mye enklere å komme til er Nordkapp.  Knivskjellodden kan man nå til fots, men følg nøye med på været for tåka kommer fortere enn du aner.

Nordkapp er uten tvil den mest kjente og mest besøkte plassen på øya, men det finnes andre steder som er absolutt verdt å besøke også.

 Reinsdyr

Rein kan du møte rett som det er og nesten hvor som helst.  Dette er på vei til Gjesvær, men det kunne likegodt ha vært på vei til Nordkapp eller i nærheten av Skarsvåg.

Mye vær


Selv om det var mye vær da vi var her oppe og det skifter fort, så er nok disse skiltene beregnet på vintersesongen, ikke midt i juli.  Men tåka fikk vi oppleve her også, flere ganger.  Den kommer fort og forsvinner fort og kan være skikkelig lokal og veldig tett.

Dessverre klarte jeg å slette bildet som ble tatt bare noen minutter etter dette, så jeg får bruke et annet som illustrasjon på hvordan det var her bare 8 minutter etter dette ble tatt.


Veiene over øya skifter mellom vidder og til dels ville partier langs sjøen eller som i Skipsfjorddalen hvor veien går på en fjellhylle langt over elva som går langt under.  Du har små fiskevær som er verdt å besøke, Skarsvåg (2014) (2017), Kamøyvær og Gjesvær er alle verdt et besøk.  I tillegg er det andre naturopplevelser enn Nordkapp-klippen eller den forholdsvis lange turen ut til Knivskjelloden. Til Knivskjellodden er stien merket med røde T'er, man trenger gode sko og det er ca 8 km en vei og en høydeforskjell på omtrent 300 meter.

Nordkapphornet sett gjennom Kirkeporten

Langt enklere og kortere er det å gå ut til Kirkeporten. Det er en ganske enkel liten tur fra Kirkeporten camping.


Honningsvåg

Honningsvåg er kanskje ikke den mest spennende plassen, men det er verdens nordligste by, Likevel,  av respekt for Hammerfest som var den nordligste byen fram til Honningsvåg etter mye diskusjoner fikk bystatus i 1996, markedsføres ikke byen som den nordligste.  De går litt stille i dørene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar