onsdag 6. juni 2018

Endelig fikk jeg spist Kongekrabbe i Skarsvåg!

Juli 2017

Sist vi var på Nordkapp, var en av drømmene mine å spise Kongekrabbe. Det måtte ikke absolutt være på Nordkapp da, men en passende plass i Finnmark og da var jo Magerøya en passelig plass.  Men da fikk jeg tannverk og det var totalt bortkastet å bruke penger på en god middag som ikke kom til å smake så mye uansett.


Nå der i mot, var alle frisk og raske, men vi hadde kjørefri dag, så da passet det utmerket og bare kle seg og rusle de 500 meterne det er fra Kirkeporten camping og ned til Skarsvåg. Skarsvåg med sine 60 innbyggere er Norges og verdens nordligste fiskevær.






Sist vi var her blåste det så vi nesten ikke kunne stå oppreist, denne gangen var det litt kjølig, men helt greitt vær. Det klarte til og med å vente med å begynne å regne til vi kom oss "hjem" igjen.




Nordkapp Jul & Vinterhus er en koselig liten plass, en bolighus rett og slett, riktig hjemmekoselig. Her serverer de Kongekrabbe, kaker og vafler og litt til. Og de selger julepynt og andre suvernirer. Sist vi var her spiste vi vafler og drakk kaffe og nøt julestemning midt på sommeren...



Denne gangen ble det Kongekrabbe på oss! Helt naturell, kun servert med brød, smør, majones og sitron. Herlig! Du kan få hel eller halv porsjon krabbe, og vi delte en hel. Det er ikke fryktelig mye mat til 3 personer, men det var lunsj og vi skulle ikke spise oss mette. Det viktigste var å spise Kongekrabbe!


Så var det på tide å si ha det til Julenissen og komme oss over i Sommerverden, som ikke var så veldig sommer lenger. Det var kaldt og surt, men sånn vet vi at det kan være her nord - været veksler fort og er det kaldt, så er det kaldt.  Nå har tenåringen fått spist Finnbiff, han far har vært på Knivskjellodden og jeg har fått Kongekrabbe, så da er målet nådd!  I morgen drar vi sørover igjen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar