lørdag 25. juni 2016

Tromsø - Andøya

Dagens etappe: Ramfjord camping - Nordkjosbotn - Bjerkvik - Sortland - Andøya. 430 km - 6 timers kjøring langs E8 - E6 - E10 og Rv 85 - Rv 82 - Fv974

Det er først og fremst en transportetappe for det blir en lang tur og mye av veien har vi kjørt før.


Men bare noen minutter etter start, måtte vi gjøre en liten stopp for å få med oss enda noen fjell fra Troms.  Her med utsikt til Blåtinden, 1180 meter høy, det var her utfortraseen skulle ha gått om Tromså hadde fått OL. Jeg blir aldri mett av disse fjellene og lyset her nord.

Heia

På Heia, mellom Tømmerelv og Olsborg omtrent en times kjøring fra campingen ligger denne trivelige rasteplassen som også har lavo-restaurant, kiosk, samisk håndverk og produkter og levende rein. Det er virkelig verdt å stoppe her.


Vi hadde bestemt oss for å raste, og det gjorde vi, selv om det ble litt av en utfordring i vinden...  Men hadde vi bestemt oss for å raste, så skulle vi raste.  Når det er sagt, så er det godt mulig at vi spiser i lavoen neste gang vi kjører forbi, om plassen fremdeles ligger her.  For det så riktig kjekt ut.



Deretter var det bare å rase sørover på E6.  Forresten, vi raser ikke - vi har ferie og er ganske så nøye på å kjøre fint og trygt, selv på de lange etappene. Vår opprinnelig plan var å kjøre over Senja og ta ferja fra Gryllefjord til Andenes, men kombinasjonen vind og en sånn landkrabbe som meg, gjorde at vi valgte å kjøre rundt.

Viltkroa, Langvassbukt (Sortland)





Rundt fire timer etter rasten, var vi klar for litt mat igjen, og ikke minst: klar for å finne en do. Da dukket denne plassen opp nesten ut av ingenting langs en temmelig øde veistrekning. Hadde vi ikke vært riktig så "nødt", så hadde vi sikkert kjørt forbi. Det gjorde vi heldigvis ikke. Dermed havnet vi på Viltkroa, noe vi ikke angret på. Den åpnet i mars 2014, bare noen måneder før vi fant den, så det var nytt og fint, hyggelig betjening, god service og deilig mat.

Etter mat og drikke og nødvendige ærend her, var vi tilbake i bilen igjen i gårværet, og nå visste vi at vi begynte å nærme oss.  Vi hadde ikke vært på Andøya før, bare hørt om hvor fint det var der.

Endelig Andøya.


Første stopp på Andøya var på Joker i Risøyhamn. Vi visste ikke hvordan det var med butikker nærmere campingplassen og det begynte å bli godt utpå ettermiddagen også. Så vidt vi kunne se, var det en smart avgjørelse.

Etter Risøyhamn krysset vi øya og kjørte langs vestsiden Nordover.  Og om turen hadde vært temmelig "kjedelig" så langt, så tok det ikke lang tid før naturen åpenbarte seg på vestkysten.



Her møtte vi ville fjell i vill natur og havet som slo mot land på andre siden av veien. Fjellene her er ikke så høye, men fantastiske og så nære. Det var mektig.  Dette bildet er tatt gjennom bilruta i fart for nå ville vi fram.  Det hadde vært en lang dag på veien.

Stave Camping og Hot Pools


Endelig framme og på plass i hytta. Det var vått og grått, men herlighet for en plass. Og vi må ha vært snille, for når det nærmet seg midnatt forsvant skyene og sola og himmelen viste seg fra en langt bedre side.  Da hadde vi fått spist middag og slappet av litt og hadde oss en fin liten rusletur rundt campingplassen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar