onsdag 8. juni 2016

Kveld på Nordkapp-platået

Juli 2014


Joda, Nordkapp er en turistmagnet, men det er likevel merkverdig stemningsfullt og det føles fint å være der.  I alle fall ute.  Inne er det fine toaletter, spisesteder i forskjellige prisklasser, suvernirbutikk, utstillinger, panoramafilm mm, og hva du får tilgang til, kommer an på hva slags billett du kjøper.  Priser finner du her.  Der er det hektisk og folksomt og kjøpesenteraktig.  Ute der i mot, virker det som om folk er mer preget av naturen og at vi virkelig er så langt nord, så det er nesten imponerende hvor stille og harmonisk det er det,til tross for at det er mye mennesker der. Vi fikk en magisk kveld på Nordkapp-platået, og det er ingen tvil om at det var lurt å dra opp denne kvelden.  For som engelskmannen sa til oss i Karasjok, det ble den siste kvelden med midnattssol på Nordkapp.

Tåke
Været var nydelig, temperaturen var flott, men tåka lå som et lag med bomull over sjøen.  Vi tilbrakte ganske mange timer på Nordkapp denne kvelden, men vi så aldri så mye som et glimt av havet under, kun tåke.  Men den kom aldri så langt at den ødela for sola, og det ble en utrolig kveld.

Knivskjellodden lekte gjemsel i tåka. og vi forstod plutselig hva de snakker om når de advarer mot at tåka plutselig kan komme og at den er så tett at det kan være farlig å bevege seg fordi man ikke ser noe som helst.

Nedtelling

Klokka er 21.57 og sola nærmer seg tåkehavet.

Klokka er omtrent elleve på kvelden.

Midnatt


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar