onsdag 15. juni 2016

Kirkeporten

Og nei, da snakker vi ikke om den døra vi åpner når vi går inn i kirka. Men den gir en bortimot religiøs følelse likevel. Kirkeporten ligger en ganske grei gåtur fra Kirkeporten Camping.  Turen ut er omtrent 2,5 km på sti i noe ulent, men ikke vanskelig terreng. Gode joggesko går greitt.


Vi hadde værgudene med oss bare en av de fem dagene vi var på Magerøya, men etter den flotte kvelden vi hadde på Nordkapp så tålte vi hva som helst.  Og du skal ikke se bort i fra at disse bildene viser mer av sannheten enn de polerte turistbrosjyrebildene vi ellers ser.  Vel, første delen av turen av opp fra campingen, litt stigning, men ikke brattere enn at de fleste vil klare å gå opp her.  Og etter en 20 minutters tid åpenbarte Kirkeporten seg, en fantastisk fjellformasjon i flotte omgivelser.





Denne dele av kysten har flere spesielle fjellformasjoner.  Gjennom Kirkeporten kan du se Nordkapphornet på andre siden av Mefjorden.  Kanskje ikke rart at både porten og hornet ble brukt som samiske offerplasser før kristendomens tid. Vi hadde sett for oss å rusle opp bort hit ved midnatt og se midnattsola gjennom porten, men som sagt, værgudene syntes vi hadde fått nok midnattsol. Jeg er sikker på at det er fantastisk flott med midnattsol her - men det er slettes ikke verst på ettermiddagen i tåke og yr i lufta heller.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar