søndag 12. mai 2013

Trondheim (2011)



Jeg er veldig glad i Trondheim og skulle gjerne ha tilbragt mye mer tid der.  Men det var mye vi skulle rekke denne ferien, og med meg syk ble det hele temmelig amputert.  Regner med at flere i Nidarosdomen lurte på hvem denne super-religiøse damen som satt i bønnestilling nede i kirken i 1 1/2 time var.  For der satt jeg og prøvde å komme litt til hektene mens far og barn var på sightseeing i denne fantastiske kirken.  Nidarosdomen er virkelig verdt et besøk.

Nidarosdomen
Nidarosdomen - The cathedral of Nidaros (The old name for Trondhjem)


Jeg har besøkt kirken flere ganger, og synes det er like flott hver gang.  Litt mørk, litt dyster, men fascinerende og stemningsfull på samme tid.  Og det er faktisk ganske godt å bare sitte der og gjøre ingenting.  Og mens jeg gjorde ingenting, tok resten av familien seg en tur opp den trange trappa til tårnet.  Og baksetepassasjeren passet på å forevige utsikten som hun var veldig imponert over.


Trondheim sett fra tårnet i Nidarosdomen




  
Etter en noe amputert sightseeing tur i byen, bestemte vi oss til 10 åringens store glede å dra på Pirbadet for å tilbringe ettermiddagen der.  Etter flere dager med kjøring, natur og severdigheter, var det greitt med litt mer barnevennlige aktiviteter.  Pirbadet ble en suksess og vi hadde en fin ettermiddag alle sammen.

Sezchuan Restaurant

Før vi avsluttet Trondhjemsbesøket med kinesisk mat på Szechuan RestaurantMaten smakte helt utmerket og servicen var veldig bra.  Anbefales!  Kjempesultne var vi også, så barneporsjonen til Baksetepassasjeren kunne nok med fordel ha vært byttet ut med en voksenporsjon.


Det var vårt lille besøk i Trondhjem for denne gang, og det var tid for å dra litt videre Nordover.  Vi var ikke helt sikre på hvor langt vi skulle kjøre, men endte opp i Steinkjer.


Guldbergaunet camping, Steinkjer

Her er det enkle helt greie hytter til en god pris, og det passer oss utmerket for det er tross alt ikke mange timer før vi skal kjøre videre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar