lørdag 11. mai 2013

Den lille Dyrehage - Brokelandsheia utenfor Risør (2011)

Juni 2011

Another visit to a zoo, this time a small, but very nice one.  Check out their web-page if you want.  Den lille Dyrehave.

Når det finnes en stor, må det jo finnes en liten et eller annet sted også!  Og man trenger ikke lete lenge!  Et par timer østover fra den store langs E18 så kommer du til denne lille dyrehaven som er absolutt verdt et besøk. "Den lille dyrehave" er som navnet sier en have og ingen park, og den er liten, men stor nok til at vi klarte å bruke et par timer der.  Og den er liten nok til at det er eierne selv som møter oss i inngangen og utstråler en varme og glede og interesse for dyr og deg som besøkende at dette bare måtte bli bra.  Og det ble det.

Her kom vi også i foringstiden og det betyr litt ekstra informasjon og litt ekstra ”underholdning”. Den lille Dyrehave har mer enn 60 forskjellige dyrearter inne og ute.  Det er slanger og andre krypdyr, fisker, fugler, små apekatter, og litt større apekatter, men ingen veldig store.  Det er lemurer, surikater, otere og husdyr på ”Den lille Gården” . De siste kan du få lov til å klappe.  Da vi var der var de i ferd med å lage en natursti for barn og kanskje voksne også.


Oteren ”Lucky” er oppvokst i parken og er en fornøyelse å se på.  Nå har han fått seg en liten venninne, som Dyrehaven håper at skal bli kjæreste etter hvert.


Ser du godt på dette bildet, kan du se en ekte sørlandsk buorm.  Jeg hadde aldri i mitt liv trodd at jeg skulle si det om en slik skapning, men den var utrolig flott.  Etter hvert skal hoggormen få flytte inn her også.  Men først må man forsikre seg om at innredningen er helt tett.


Surikatene er kanskje parkens største sjarmører.  Pene vil jeg ikke si at de er, utseendemessig taper de nok for Lemurene, men det er utrolig morsomt å studere dem der de holder på med sine viktige gjøremål for å komme trygt og godt gjennom dagen.  


Det er alltid minst en av dem som holder vakt for å kunne varsle flokken om det er fare på ferde.


 Dette var også en plass hvor det var mer kjekt å nyte omgivelsen live og ikke gjennom en kameralinse.   Men han lille her fortjente å bli tatt bilde av!


Baksete-passasjeren har langt mindre slangefobi enn sin mor…  To ganger om dagen har besøkende mulighet for mer nærkontakt med slangene.  Alle som ønsker, små som store kan få holde en.
Denne lille dyrehaven på Brokelandsheia i Gjerstad kommune i Aust-Agder er virkelig en trivelig plass å stikke innom.  Den ligger så tett inntil E18 at det kan være en fin plass å stoppe for å strekke på beina om man er ute på en lengre kjøretur også.

Her kan du lese mer:
"Den lille Dyrehage"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar