lørdag 11. mai 2013

Rosendal – Steindalsfossen – Granvin – Voss – Tvindefossen (2011)

Det er første dag av ferien 2011 - bilen er pakket med alt vi trenger og sikkert noe vi ikke trenger også.... Målet for turen er Helligvær, en liten øygruppe uti havet utenfor Bodø.


Det nye teltet er på plass, det samme med gummimadrasser, tepper, sengetøy, grill, kokeapparat og alt annet som trengs på en camping- og rasteferie.  Alt fra badetøy til ullundertøy er i bagen, man vet aldri hva man kan få bruk for når man ferierer i Norge.


Den første av mange ferjestrekninger: Skjærsholmane - Ranavik. Travelling in Norway means lots of ferries, tunnels and bridges over and under fjords, rivers and mountains. Vi ble gode på ferjekøer og av- og påkjøring etterhvert.   Det er mye fin natur å se fra ferja, men akkurat denne første turen ble hovedsaklig brukt til å puste ut og begynne å kjenne på feriefølelsen.

Rosendal, Kvinnherad 
Kvinherrad Church built between 1250 and 1300.

På tross av litt gråvær, holdt vi oss til planene om å raste mest mulig.  Første rast ble ved Kvinherrad Kyrkje i Rosendal.  Denne flotte middelalderkirken i stein er bygd mellom 1250 og 1300 og restaurert i 1913.  Det er noe nesten trollsk over disse gamle steinkirkene.   

Steindalsfossen
 Steindalsfossen waterfall from behind.

Neste stopp var Steindalsfossen ved Nordheimsund.  Det er ikke den største fossen med sitt fall på 50 meter og ikke den flotteste heller, men det spesielle er at det går an å gå bak den og det var artig både for store og små.  

Hardangerfjorden - the Hardanger fjord.

Riksvei 7 mellom Norheimsund og Granvin er en del av Nasjonal turistvei Hardanger. A beautiful drive along the fjord even if the weather wasn't the best. Og ettersom dette er en nasjonal turistvei, var det flere riktig fine rasteplasser underveis.

Deretter kjørte vi Granvin - Voss som er en klassisk Vestlandsk veistrekning med serpentinvei og fossefall og ikke mer plass enn det må være.


Vi nærmet oss målet for dagen og ble møtt med en vakker regnbue!  Og da var det tid for å kikke etter - ikke gullkrukken, men campingplassen.

Tvindfossen, Tvindecamping
Tvinde camp ground, close to Voss

Dagens endepunkt var Tvinde camping rett ved Tvindefossen på Rv 13 / E 16 litt utenfor Voss.  Dagens etappe var på litt over 5 timers kjøring, med flere stopp brukte vi et par timer ekstra.  Men stoppe må vi jo - det er tross alt ferie!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar