søndag 12. mai 2013

Hviledag på Yttervik Camping og besøk i Sætergrotta (2011)


Når man først skal være syk på ferie, kunne vi ikke valgt en bedre hvileplass.  Yttervik camping ligger idyllisk til ved Ranfjorden, hytta var veldig fin og været var aldeles nydelig.  Ikke verst å ha slik utsikt fra kjøkkenbordet!  Dette ble en flott dag både for pasienten og for de gode hjelperne som fikk seg en dag med opplevelser uten å ta hensyn til meg.


Været var også på vår side.  Akkurat denne dagen hadde vi Norges fineste og varmeste vær!  Og det var fint både for den som var inne og de som var ute.

Piloten og baksetepassasjeren valgte å besøk Sætergrotta, en av de mange grottene i området rundt Mo i Rana.  Den mest kjente og mest besøkte grotta er nok Grønnligrotta som også er mye enklere å ferdes i.  I Sætergrotta er det på med lys, hjelm og kjeledress, og det ble kryping og åling gjennom trange ganger og mange kontraster mellom store og små rom.  Man bør være tålelig god til bens og ikke lide av klaustrofobi, men ellers er det trygt og ferdes med god hjelp fra guiden og man trenger absolutt ikke være supermann. 


Dette var en perfekt aktivitet for en eventyrlysten 10 åring.  Piloten syntes også at det var en interessant og fin, enn om tidvis noe små-skummel opplevelse.  Det ble noen dunk i taket med hjelmen når de krøp gjennom de laveste og smaleste gangene.

Tilbake på hytta ble det middag før de sprekeste i familien utforsket aktivitetene som fantes på campingplassen.  Det siste ble tidvis en av de mange kampene mot mygg og lignende skapninger.


Yttervik camping er virkelig en campingplass vi kan anbefale, en av våre absolutte favoritter.  Her er det fantastisk utsikt, fine hytter, utrolig rene og fine sanitæranlegg og veldig hyggelig betjening.  Her kommer vi til å stoppe igjen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar