tirsdag 11. juli 2017

Dag 7: Nesna - Halsa, bare en liten svipptur...


Det ble en litt sur dag i går, men utrolig hva en god natts søvn kan gjøre og tanken på at i dag skal vi ikke kjøre så langt. Det er surt og kaldt, så det var bra at vi fant fram ulltøyet i går kveld. I og med at vi kom så sent fram i går at vi ikke fikk handlet, starter vi dagen med å handle før vi setter kursen mot Kilboghavn hvor vi skal ta dagens første ferje fra. Presis klokka ni er vi på plass på Coop Extra.



På Sjonfjellet, omtrent på veiens høyeste punkt, 350 moh, stopper vi på en for å spise frokost. Det blir ikke mye duk og dekka bord i dag, det er det både for kaldt til og regnet ligger og truer ikke så langt i fra oss. Men vi rekker å nyte utsikten mot Lovund og Træna, selv om det ikke er helt klart utover.


Nå har vi blitt så gode til å telle og beregne biler på ferjekaien at vi puster lettet ut og vet at denne gangen kommer vi med den første. Den drøye halvtimen vi har der, bruker vi til å spise is og kikke oss litt rundt. Endelig en trivelig ferjekai igjen! Her er det toalett, venterom og kiosk og hyggelige omgivelser.

Hestmannen

Rødøyløva

Ferjeturen tar omtrent 1t og 10 min og er en av de fineste på Kystriksveien.  Her får vi også med oss neste del av Sagnet om Helgelandsfjellene, for her ble Hestmannen liggende etter at han hadde skutt pila si etter De syv søstrene og sola plutselig kom opp. Du ser ham klart og tydelig der ute. Like klar er Rødøyløva som ligger der og skuer utover riket sitt.


I dag er også dagen hvor vi passerer Polarsirkelen, så nå befinner vi oss virkelig i Midnattsolens rike. Ytterst på en holme, under ferjeturen, står Polarsirkelmonumentet. Ferja gir signal om at nå passerer vi. Jeg synes nå at monumentet kunne ha vært større og mer forseggjort, du må virkelig vite hva du skal se etter for å finne det. Det er litt mer stas å passere på E6.


Fra Jektvik til neste ferje – Ågskaret – Forøy er det omtrent 25 minutter å kjøre, og kjøre var det vi gjorde. Nå ville vi bare fram. Vi kjørte rett på ferja og allerede klokka halv to svinger vi inn på Furøy Camping. Hytta, vårt lille krypinn, er klart til oss. Vi nyter å være tidlig framme. Nå skal vi bare kose oss resten av dagen og kvelden. Det er godt Internett her, utsikten fra hytta er kjempefin, det er generelt veldig kjekt å være her og i morgen er det Svartisen og Saltstraumen som står på programmet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar