lørdag 2. juli 2016

Æventur i Hamsunds verden. (2014)

For en magisk dag i magiske omgivelser med en Æventurlig vandring i Hamsunds verden der Edvarda fra Pan lot oss få noen glimt av hennes verden også. Fantastisk! At omgivelsene i tillegg er eventyrlig vakre gjør at det hele nesten blir overnaturlig - og overnaturlig, det er vel Æventyr det...


Vi hadde kommet til Hamarøy - en ny "herlighet så vakkert det er her"-plass. Vi startet med litt kultur, Hamsund-dagene. Hamsundsenteret ligger på Presteid i Hamarøy kommune.  Det ble åpnet i 2009, da var det 150 år siden Knut Hamsund ble født. På Hamsund-dagene var det marked og aktiviteter og god mulighet til å få påfyll med Hamsund-historie.



Kunt Hamsunds bil

Edvarda åpner døren til Æventur-verden

Men det mest magiske var nok å være med på Æventur, en 45 minutters vandring i landskapet ved senteret - gjennom skog og kratt, langs hav og fjell sammen med kammerpiken (Borghild Aasebøstøl) som tok oss med inn i Pan, en av Knut Hamsunds mest kjente bøker og hvor Edvarda (Ida Aasebøstøl) stadig dukket opp, nesten som en overjordisk figur som kom og forsvant mens hun gav oss deler av sin ulykkelige kjærlighetshistorie med noe eksentriske Thomas Glahn. Det var rett og slett en Æventyrlig opplevelse.






For en fantastisk dag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar