tirsdag 5. juli 2016

Da er vi på veien igjen! (2016)

Det var deilig å sette seg i bilen etter jobb i dag og vite at nå er det ferie! Riktignok tar det litt tid før feriefølelsen begynner å sige inn, enn så lenge er jeg altfor trøtt etter å ha vært oppe til klokka tre i natt for å vente på den siste tørketrommelen skulle bli ferdig. Idioti, jeg vet.

Jeg plukka opp piloten på jobb og overlot rattet til ham, og så var vi i gang med årets ferie. I dag skal vi til Lofthus i Hardanger og der har vi bestilt en liten campinghytte som akkurat skal ha plass til oss to.  Det meste av den strekning går i områder hvor vi kjører forholdsvis ofte, men er det ferie, så er det ferie så vi gikk fort inn i turistmodus.


Første stopp var på Åkrafjordtunet som ligger litt under 1 1/2 times kjøring fra Haugesund langs E 134 mot Oslo. Det vel knapt en gang vi kjører her uten å stikke innom for å gjøre noen nødvendige ærend og ikke minst å kjøpe med oss minst en av spekepølsene som de lager her.  Det er mye lokal mat i butikken og spekepølsene anbefales virkelig. Den mest kjente er "Åkrafjordpølsa" som er pilotens favoritt. Jeg er mest glad i Stølspølse. Det er forresten turistinformasjon her også. Det er ikke alltid den er betjent, men de har et godt utvalg i brosjyrer for de som trenger noen tips.



Det neste stoppet måtte bare bli Langfoss, det er en av verdens fineste fosser.  Den ligger så nærme veien at vi måtte bruke vindusviskerne da vi passerte, og passerte gjorde vi bare for å stoppe på rasteplassen / parkeringplassen for å se nærmere på fossen (selv om vi har sett den mange ganger før, flere ganger i året faktisk).  Fossen har en fallhøyde på 612 meter og det lengste loddrette fallet er på 60 meter. I 2011 ble fossen kåret til en av verdens 10 fineste fosser av CNN.  Den er bokstavlig talt VANNvittig fin!




Ettersom vi er på ferie, er tunneler en av de tingene vi prøver å unngå.  Tunneler er kjekt, men fryktelig kjedelig.  Bortsett fra Lærdalstunnelen da, men det holder sikkert å kjøre den en gang også. Derfor kjørte vi gamle E134 opp Rullestadjuvet i stede for å ta tunnelen. Tenk at her gikk trafikken helt fram til 2006, og her kjørte personbiler, busser og digre trailere om hverandre. Det var tøft nok om sommeren, men om vinteren...  Så ja, tunneler er til nytte og så er det jo ekstra fint at det går an å kjøre veien fremdeles, og nå uten å møte trailere.




Neste stopp var magiske Låtefossen og denne skulle man virkelig tro at var designet for en fornøyelsespark, men den er laget av naturen selv. Låtefossen består av to tvillinger som raser nedover fjellsiden, 400 meter lang og med et totalt fall på 165 meter. Og for all del, ikke glem at det ikke er en konstruert park, men en ekte foss og en ekte riksvei med ekte biler som krysser fossen.


Det var dagens siste planlagte stopp, nå vil vi fram. Men akkurat da vi kunne konstatere at nå var vi drøye 5 minutter unna Lofthus camping, da havnet vi midt oppi veiarbeid og fikk en 50 minutters uplanlagt pause mens vi ventet på å komme videre. Så satt vi der da...,




Men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves! Lofthus camping er verdt å vente på! Hytta "vår" er liten og enkel, men utsikten er nydelig og "Gulasjsuppa" fra Åkrafjordtunet og flatbrødet fra Ingebjørgs Flatbrød fra Skånevik smakte helt topp.

I morgen skal vi sortere baggasjen vår litt, for det gikk litt fort og kaotisk for seg da vi pakket i går. Men nå i kveld skal vi bare slappe av og kjenne feriefølelsen komme sigende!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar