fredag 22. juli 2016

Lystang camping, Notodden

Bare for å ha sagt det, her har vi vært før og vi kommer sikkert igjen.  Om jeg skal lage en topp 3 liste over våre favorittcampingplasser, de plassene vi vender tilbake til, så vil nok Lystang komme på den, sammen med Lofthus og Yttervik.


Å komme til Lystang, er nesten som å komme til noen kjente, og om noen av dere har bodd på forskjellige Bed & Breakfast så har dere kanskje opplevd det: Vertskap som er oppriktig interesserte i sine gjester og som virkelig ser ut til å kose seg med å jobbe med turister.  At plassen ligger fint til med utsikt til et lite stykke av Telemarksvassdraget gjør jo ikke saken verre. Her er det flott og godt å være.


Hyttene er enkle og praktiske og utstyrt med det man trenger.  Noen av dem har innlagt vann og toalett.  Sanitæranlegget er rent og fint, og har toalett, dusj og kjøkken som kan benyttes. Og ikke minst ligger de flott til øverst på campingplassen med utsikt mot vannet.


Nede ved vannet er det gapahauk med bålpanne og kanoer og kajakker til utlån og andre båter til leie. Og selv om det kanskje ikke er de beste badeforholdene, så går det an også!  Til Notodden tar det omtrent et kvarter, til Heddal Stavkirke bruker du et par-og-tjue minutter og hadde vi tatt turen til Mæl for å kjøre med "Storegut", ville vi ha brukt en drøy time. I tillegg er det flere andre aktiviteter i nærområdet, som f.eks Fruktbygda Sauherad, Telemarkskanalen, Sølvgruvene i Kongsberg og faktisk er det ikke mer enn i underkant av 2 timer til Oslo.  Første gang vi bodde her, var det nettopp i forbindelse med et arrangement i Oslo.



Deilig å sitte her og nyte utsikten og kose seg enten det er dag eller kveld. Dette er rett og slett en kjempefin og trivelig campingplass hvor vi liker oss veldig godt.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar