torsdag 5. mai 2016

Kviledag på Yttervik camping, Mo i Rana


Kvileldag og kviledag, fru Blom...  det betyr vel ikke mer enn at vi ikke skulle kjøre videre. Men trenger man en kviledag, så er virkelig dette plassen å ta den, for utsikten fra hyttene her er magisk.  I tillegg er dette kanskje den reneste campingplassen vi noen gang har besøkt, dusj og toaletter her er helt utrolig rene, men så ble de vasket flere ganger om dagen også. Vi overnattet på Yttervik camping sist vi reiste nordover også og det var akkurat like fint som vi husket.  

Sist vi var her, var jeg syk, så da ble det virkelig kviledag for meg mens resten av familien besøkte Sætergrotten.  Ingen sak å være syk på en plass med så flott utsikt.

Mo i Rana - 15 minutter fra campingen
Etter at det ble etablert gruvedrift her på slutten av 1800-tallet og ikke minst A/S Norsk Jernverk i 1946 gikk Mo i Rana fra å være en liten landsbygd til en by som nå har omtrent 25.000 innbyggere.  Byen er et handlesenter med flere store kjøpesentre og mange mindre butikker og spisesteder.  Det finnes også et badeland her og i Gamlebyen finner du Moholmen og kikker du ut i fjorden, ser du Havmannen, byens beskytter og en del av Skulpturlandskap Nordland.  Vi har ikke sjekket, men det blir sagt at turister får gratis parkering i byen fra midten av juni til midten av august.  Ta en tur innom Turistinformasjonen får du parkeringskort.  

Marmorslottet i Glåmdalen - 25 minutter nordover.
Her har vi ikke vært, men det kan absolutt være plassen å besøke neste gang.  Dette "slottet" er laget av naturen selv ved at elva Glomåga har gravd seg gjennom kalksteinen sånn at bare den hardeste steinen er igjen.  Her er det jettegryter, flater og ganger i "marmor".  Vær forsiktig.  Det kan være glatt når det er vått.  Ligger ved veien mot Melfjordbotn og det er en halvtimes spasertur ned til "slottet". Vi har hørt rykter om at man trenger gode sko.

Grønnligrotta - 20 km nord for Mo i Rana sentrum
Grei besøksgrotte, i motsetning til Sætergrotta som er for mer spesielt interesserte. Her er det flere ganger, flotte formasjoner som er gravd ut av vann og is gjennom 700.000 år.  Vi har ikke vært her, men vi besøkte en lignende grotte i Tyskland, og det er en fantastisk opplevelse og se innsiden av jorden på den måten. Omvisning hver time fra i sommersesongen.

Svartisen - en drøy halvtimes kjøring fra campingen.
Kjør nordover og ta av E6 på Røssvoll, følg skilting mot Svartisen. Parker ved Svartisvannet hvor det er kafe og hyttemuligheter.  Her går det båt over til andre siden av vannet.  Sjekk avgangstidene fra bresiden av vannet sånn at du ikke risikerer å bli stående igjen etter at siste båt har gått.  Etter å ha kommet i land på andre siden er det en god times gåtur på forholdsvis godt merket sti fram til breen.  Reklamen sier passe lett terreng - hva nå det betyr.  Gode sko trengs i alle fall.

Denne gangen valgte vi å bruke kviledagen til å dra på tur til Svartisen.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar