onsdag 29. mai 2019

Andøya på vestsida - Nasjonalturistveg Andøya.

Egentlig har jeg ikke tenk til å si så mye om Andøya, bildene kan tale for seg selv. Jeg vil prøve å vise fram den magiske naturen på vestsida av øya, langs Nasjonal turistveg Andøya. Det er her det er blått hav så langt du ser og enda lenger enn det, det er bare rett ut i ville havet. Naturen her er så flott. Egentlig burde jeg ikke skrive om det, for jeg kunne tenke meg å ha denne plassen for meg selv, sånn nesten i alle fall.


Her, uti havet, for vi er på ei øy, dog med bruforbindelse til fastlandet, har det bodd mennesker siden Steinalderen. Det er imponerende, for den gangen var det nok ikke bru over sundet.

Her er det fjell og hav hånd i hånd. Fjelltopper som er opptil 700 meter høye og som ser ville og ukontrollerte ut med sine delvis spisse, delvis "hakkete" tinder. Dette er også det eneste området i Norge, utenfor Svalbard, hvor det finnes kullforekomster, blir det sagt. Akkurat det har ikke vi sett noe til, og ikke har vi sett etter heller. Vi har nøyd oss med å se på havet, fjellene, sandstrendene....


Sandstranda på Stave


Kleivodden rasteplass

Været skifter fort, regn i det ene øyeblikket og sol i det neste. Kleivodden rasteplass er flott tilrettelagt og ligger kjempefint til for både pause, mat og utsikt. Det er så fint her!



Bleiksøya sett fra rasteplassen.

På tide å kjøre videre nordover.

Andenes fyr sett fra ferjekaien i Andenes



Vi ender opp på ferjekaien i Andenes, nord på Andøya, hvor vi skal ta sommerferja over til Senja. Andøya - we will be back!


Nasjonalturistveg Andøya: HER og HER

Andre innlegg i bloggen:
Dag 11 - 2017: Fra Lofoten til Andøya
Dag 12 - 2017: Fra Andøya til Senja med ferje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar