lørdag 25. mai 2019

Helgelandsbrua (2017)


Jeg husker første gang vi kjørte over Helgelandsbrua. Det er såpass lenge siden av jeg måtte sjekke om det virkelig var sant, eller om det bare var falske minner. Men minnene var ekte nok de, brua ble bygget før den turen vår. Jeg husker at jeg syntes at den brua var så flott og den lå så utrolig fint til inne Leirfjorden der mellom Leirfjorden og Sandnessjøen kommuner. Det er ikke for ingenting den ble kåret til Norges vakreste bro av Teknisk ukeblad i 2010.



Det var ganske trolsk da vi kjørte her i 2017, veldig stilig himmel og skyer, men dessverre ikke de enkleste forholdene å fotografere i, enten det var fra bilen eller fra rasteplassen på sørsida av brua.  Vi Det var også en dag hvor vi hadde en lang kjøretur med 3 ferjer og mye ferjekøer, så vi tok oss ikke tid til å stoppe så lenge. Men en gang skal vi stoppe på rasteplassen og spise der og bruke litt tid på å studere denne flotte brua nærmere. Både brua og naturen er verdt et besøk.





Helgelandsbrua ble åpnet i juli 1991 og erstattet en ferjestrekning. Fram til da måtte man ha ferje for å komme til Sandnessjøen by som ligger i underkant av en mil sør for brua. Dette er et værutsatt området og brua stenges når vinden kommer opp i 30 m/s. Brua er 1065 meter lang og hovedtårnene er 138 og 127 m høye. Det er virkelig et flott byggverk!

Mer om brua kan du lese her: Helgelandsbrua

Om dagen vi kjørte her i 2017 kan du lese her: Vennesund - Nesna - den lange ferjedagen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar