mandag 1. juni 2020

Tilbake på Lystang camping, Notodden, for tredje gang. (2019)



Det blir en annerledes sommer for mange i år med Norge som vårt (nesten) eneste ferieland. For oss er det sånn som det pleier å være, vi synes nemlig at Norge er det fineste landet å feriere i - selv om det selvfølgelig er fint i utlandet også. Mens vi planlegger og gjør oss klare til årets ferie, mimrer vi litt tilbake til fjoråret og deler noen av de stedene vi opplevde for første eller tredje gang (minst) i fjor. Lystang camping var for tredje gang. Vi var der i 2013, 2016 og altså 2019 og det har vært like kjekt hver gang.

Vi har dessuten funnet ut at området her også er fint å feriere i. Verdensarv-senteret på Notodden, Heddal Stavkirke rett nord for Notodden, en times kjøretur til Rjukan og Tinnsjøen, et liten kjøretur for å bli med på slusetur på Telemarkskanalen, Badeland på Bø og ikke så langt til Kongsberg og Sølvgruvene heller, og helt sikkert andre ting også.


Telemarksvassdraget

Tursti fra campingen med historie om området


På campingen kan du nyte utsikten, leie kano, fiske, drive med fuglekikking, bade eller bare slappe av og nyte freden og roen. Campinghyttene er enkle og helt greie, to har toalett, de andre ikke. Det er rent og pent og veldig hyggelig vertskap.




Deilig bare å sitte på verandaen og nyte utsikten.

Faktisk var Lystang en av planene våre for året sommerferie før vi helt visste hvordan det ble mulig å feriere og hvordan smittesituasjonen var. Om vi så "bare" skulle ha sittet på verandaen med noe godt i koppen eller glasset og sett på naturen. Det hadde vi fint klart!

Vi har vært på mange campingplasser, og denne er fremdeles på topp 5 lista vår. We'll be back!

Besøk på Lystang camping 2016

Lystang camping, nettside

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar