tirsdag 30. juni 2020

Flåm (2020)




Jeg vet egentlig ikke hva vi hadde forventet oss av Flåm. Vi har vært innom noen ganger før, på gjennomreise, men har vel egentlig vært enige om at her er det altfor mye folk på for liten plass. Sist gang var vi helt enige om at her gidder vi ikke å dra innom igjen...  Men så ble det nå sånn at det passet å stoppe her, og så ble det jo sånn at ingenting er som vanlig denne sommeren - nesten alle som skulle ha vært her, sitter hjemme i landene sine og får ikke reise til Norge.  Og selv om det var ganske bra med nordmenn her, så kan det ikke veie opp.

Flåm camping og hostell




Natten skulle vi tilbringe på vandrerhjemmet på Flåm camping og hostel, 5 minutter å gå fra sentrum. Vi hadde bestilt rom med delt toalett og dusj, men heldige oss hadde blitt oppgradert til rom med toalett og dusj! Det takket vi ikke nei til! Rommet var rent og pent, og servicen upåklagelig. Vi hadde tilgang til kjøkken og fellesrom i bygningen, en veldig kjekk plass å bo. 


Ægir BryggeriPub





Det hadde vært en lang dag med pakking og kjøring, og selv om turen hit var kjempefin og vi koste oss med alle fossene, var det godt å komme fram.  Vi var slitne og sultne og klare for å spise nesten hva som helst. Men mest av alt hadde vi lyst til å prøve både ølet og maten på Ægir BryggeriPub - om det var plass til oss. Og det var det heldigvis. Riktignok måtte vi vente en god halvtime på å få bord, men det var bare en ekstrabonus for ventetiden brukte vi til å nyte en lokal øl i puben. Mulig det var at det var første feriedagen, at vi var slitne, oppstemte eller noe sånt - men det føltes bare helt magisk: ølet var godt (veldig godt), lokalene var skikkelig koselige og servicen kjempebra. Det ble ikke noe mindre bra da vi ble hentet opp i restauranten når bordet vårt var ledig. Nydelig mat, god service og god atmosfære dere også. Det var virkelig vår kveld!


Kveldsrusletur i Flåm

Yggdrasil 


Etter maten ruslet vi litt i Flåm, trakk inn den friske lufta og nøt omgivelsene. Det er jo sånn at når en plass blir fylt opp med haugevis av turister, så er det ofte en grunn til det...  og selv om vi ni-koste oss med å ha det litt roligere og med mindre folk, så håper vi av hele vårt hjerte at det blir med denne sommeren, at neste år er vi tilbake til normalen igjen.  Så får heller vi som ikke bor så altfor langt unna, finne en helg utenom turistsesongen hvor vi drar tilbake! For det skal vi - en dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar