onsdag 24. juni 2020

En bit av Sørlandet (2019)

Bie camping, Grimstad

Bie camping, ja.  For en gammel sørlending var det en plass vi kjørte forbi når vi kjørte mellom Arendal og Grimstad. Og det jeg forbandt med den plassen, var 3-4 hytter på noe som lignet på en hage som lå rett ved veien. Nå vet vi jo etterhvert at hukommelsen vår ikke er til å stole på alltid, så det er ikke sikkert det var sånn.  Det er tross alt noen år siden vi var Sørlendinger. Uansett var overraskelsen stor da vi fant Bie camping da vi lette etter overnatting i fjor sommer. Vi var sene med planleggingen, så det krydde ikke akkurat av ledige plasser til ok priser akkurat da. Vi kan alltids bo på "et jorde", tenkte vi - det er tross alt ikke på campingplassen vi skal tilbringe mest tid.



Det eneste som stemte med de gamle minnene var at plassen ligger rett ved veien... Men ellers har den nok både blitt bygget om og utvidet siden den gangen. Dette var nok ikke den mest idylliske plassen vi har vært på.  Ingen fantastisk utsikt, ingen wow-faktor, men riktig trivelig, rent og ordentlig og veldig sentralt.  800 meter å gå til Grimstad sentrum, og buss til Arendal og Kristiansand rett utenfor og ikke mer en en halvtimes tid å kjøre til Dyreparken.







Vi valge oss en enkel og rimelig campinghytte uten noen form for luksus. Men med kort vei til sanitæranlegg, vann og kjøkken. Perfekt for oss. Og selv utsikten ikke var spektakulær, så var det koselig å sitte på verandaen utenfor hytta både om dagen og om kvelden. Skikkelig feriestemning og feriefølelse.



Som et alternativ til å sitte på verandaen og / eller lage mat selv, var det enkel servering av mat og drikke i kafeen nede ved resepsjonen. Veldig koselig.


Og selv om det ikke var sjøutsikt, var det svømmebasseng på campingplassen.   Rent. pent og ordentlig som det meste annet her!


Arendal

Vi ville utforske gamle trakter litt, og tok bussen til Arendal. Da trenger man ikke å tenke på parkering og heller ikke lure på hvem som skal kjøre hjem...  

Fra Langbrygga

Mot Hisøya

Kjekt å treffe "Boy Leslie" igjen. Utsikt fra Tyholmen mot Langbrygga.  

Rutebilstasjonen er ikke som den en gang var...


Innerst i Pollen.


Vi gjorde ikke så mye i Arendal, og det skulle vi ikke heller. Vi skulle bare være litt på gamle trakter og kjenne på hvordan det føltes!  Og det følte godt, tross alt har vi bodd her en god del år.

Grimstad

Fra campingen og ned til Grimstad sentrum, er det bare en liten rusletur, sånn ca 800 meter.  Vi ruslet ned en søndag formiddag, og det er nok ikke den mest livlige dagen i uka, men Grimstad er en trivelig by likevel. Vi tuslet ned igjen om kvelden for å spise, og da måtte det jo bare blir "Galleriet" for å gjennoppfriske noen gamle minner her også. 





Her kan man spise både ute og inne, og vi valgte ute på taket hvor vi koste oss både med mat, drikke og utsikt.





Det var stille og rolig da vi var ute, men jeg regner med at livet tok seg opp utover kvelden. Vi koste oss uansett og ble egentlig overrasket over hvor godt vi likte oss i Grimstad. Og dagene på Bie camping ble virkelig en positiv overraskelse. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar