søndag 13. juni 2021

Ny sommer – nye muligheter – snart på veien igjen.

Å, dette har vi planlagt lenge. Egentlig helt siden forrige store Nord-Norge-tur i 2017. Vi skulle dratt i fjor, men det gikk i vasken da Koronaen kom. Vi tok ikke sjansen på at det gikk an å gjennomføre, så det ble til en liten «oppvarmningstur» i stedefor. Vi krysset Polarsirkelen så vidt, kunne ikke la være når vi først hadde dratt til Mo i Rana. Og vi tilbrakte fire herlige dager på yndlingscampingplassen vår, Yttervik camping. Vi fikk utforsket Trøndelag - som vi vanligvis bare kjører igjennom, overnattet på Dovregubbens Hall og kjørt over det utrolig vakre Aurlandsfjellet. Det pirret skikkelig reise-genet i alle fall. Sommerfuglene har flakset ganske mye i magen de siste månedene, mens vi har drømt, undersøkt, planlagt og vært veldig spente på om det i det hele tatt ville bli mulig å reise på ferie, selv i Norge, denne sommeren. Fremdeles er det bare så vidt vi klarer å tro på det. Men med ett sprøytestikk i armen, munnbind og sprit og metermål, ser det ut til at det lar seg gjennomføre.

«Alle» vet at vi er glade i å reise i Norge. Og det gjelder hele Norge, ikke bare nordover, selv om det kanskje kan virke sånn noen ganger. Det finnes flotte og interessante plasser både i øst, vest, sør og på midten. Det er natur, historie, spennende og interessante opplevelser og ting å se på overalt. Men i år skal vi altså «Lenger enn lengst nord og øst». Norges østligste punkt er ikke på Østlandet som det er lett å tenke, det er i Finnmark i nærheten av Vardø. Det blir vårt endepunkt i år – der snur vi og setter kursen sørover igjen. Sakte, men sikkert.


Vi skal også gjøre det litt ekstra spennende denne sommeren. I alle fall for oss – vi skal kjøre EL-bil…  Jeg må innrømme at det kiler i magen, og det er litt skummelt. Vi har nemlig ikke hatt bilen lenge, så vi lurer litt på om vi har fått øvd oss nok…  Og så lurer vi på hvor mange timer vi kommer til å tilbringe i ladekø i løpet av turen. Heldigvis har vi sjans til å dra av gårde litt før den store norske ferieutflukten starter. Og vi har funnet fram campingbord og stoler så vi har noe å sitte på mens vi venter…  Et annet «problem» er at den nye bilen er mindre enn den gamle, så plutselig må vi virkelig tenke på hva vi skal dra med oss. Det er en utfordring…  Vi har tendenser til å bare fylle opp og så slenge på litt ekstra etter det… Denne ganger jobber vi intenst med å kutte ned på pakkelistene, og vi har byttet fra elektrisk kjøleboks til en uten strøm, både for å spare strøm og for å spare plass. Nå skal vi bare ha en mindre boks til ting som absolutt må være litt kaldt. Skulle vi angre for mye underveis, får vi kjøpe en ny elektrisk. Den gamle tok kvelden på turen i fjor og før eller siden kommer vi til å kjøpe en uansett.


Bankboksene er brutt opp... Det er ikke ofte vi bruker kontanter lenger, men får vi noen, enten det er pantepenger eller andre ting, så havner de i feriespareboksene. Når ny ferie nærmer seg, blir det brutalt brutt opp og pengene sendes til feriekontoen i banken. Dagsetappene er bestemt og overnattinger bestilt. Det å bestille overnattinger er alt fra veldig enkelt til ganske vanskelig. Noen steder kan det bestilles elektronisk direkte fra nettsiden og svaret kommer raskt tilbake, andre steder tar det tid før det kommer svar. Noen kan man sende e-post til eller Messenger-melding til. Der er det det samme, noen svarer raskt, andre tar det lang tid før det kommer svar, eller det kommer ikke i det hele tatt. De fleste steder kan man også ringe til, men jeg er mest glad i skriftlig kommunikasjon. Ikke minst fordi jeg gjerne holder på med sånne ting utenom det man kan kalle «vanlig åpningstid»….

Pakkelister og «Må-huske-å-gjøre»-lister er justert og skrevet ut. Vi har de faste listene liggende på pc’n sånn at vi slipper å finne opp kruttet hvert år. Papirutgaven av lokalavisa er avbestilt i ferieukene, postlevering stoppet og vi har hentet oss en ny «Nei takk til reklame»-lapp. Det er greit at postkassa ikke fylles opp mens vi er borte. Er det noe mer vi må huske da? I så tilfelle står det sikkert på lista det også. Lister er kjekke greier…

Da er det kanskje bare en hårklipp for å få feriefrisyren på plass igjen?....

Det nærmer seg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar