mandag 28. juni 2021

DAG 1 – HAUGESUND – LANGFOSS – KINSARVIK – TVINNEFOSSEN (NÆR VOSS)

Endelig i gang! Åkrafjorden

Vi hadde hadde en veldig rolig dag med å pakke ferdig bilen, rydde litt hjemme og sørge for at mannen fikk vaksine før vi var klare til å dra. Snakk om flaks at han fikk time akkurat den dagen vi skulle dra. Hadde selvfølgelig vært kjekt om det hadde blitt dagen før, men det hadde blitt et problem om det ble dagen etter... Heldigvis slapp vi å ta et valg om hva vi skulle gjort da. 

Skrev jeg noe tidligere om at vi måtte velge hvilken av våre faste stoppesteder vi skulle velge denne gangen? Ettersom vi kom til å komme oss av gårde senere enn planlagt? Vel, gammel vane vond å vende… Vi endte selvfølgelig opp med å stoppe akkurat der vi pleier å stoppe… Vi bare måtte…

Det ble do- og kaffestopp i Ølensvåg. Vi trengte kaffe til solskinnsbollene som vi hadde med oss. Litt snop ble det også... Det er alltid en grunn til å stoppe...


ÅKRAFJORDTUNET 

Lading med utsikt.

På Åkrafjordtunet fant vi ut at både vi og bilen kunne få litt påfyll. Et par gode øl til kvelden og litt lokal spekemat havnet i handlekorga. Greit å lade der vi kan kombinere det med noe annet enn bare å sitte å vente.. de gangene det går. Blir nok sikkert noen dager vi rusler rundt ved ladestasjonen og bare venter på å bli ferdige...  Og så er det jo greit å få trent litt før det virkelig blir travelt. 

 

LANGFOSS VED ÅKRAFJORDEN, E 134

Langfoss var vi helt enige om å kjøre forbi, helt til vi så skiltet… Vi måtte bare stoppe. Den er kåret av CNN til å være en av verdens 10 fineste fosser, og ekstra fin er den på denne tiden av året. Jeg har sikkert tatt flere hundre bilder av den fossen opp igjennom. Og flere blir det sikkert…


LÅTEFOSS, HARDANGER, Rv 13


Veien fra E134 og utover langs en arm av Hardangerfjorden er utrolig flott å kjøre. Det er så fint her, selv i gråvær og regn som det var da vi kjørte der. Her er det flott utsikt og noen ganger nesten skremmende smale veier.  Denne gangen slapp vi heldigvis møte køer med bobiler som skulle dele veien med oss. Vi skal egentlig kjøre denne veien hjem igjen også, men lurer på om vi skal velge en annen vei. Kanskje den veien vi egentlig skulle ha kjørt i går, men droppet fordi vi kom oss avgårde noen timer etter planen fordi mannen hadde fått time til vaksinering.

Når vi først var i gang kunne vi like godt stoppe ved Låtefoss også. Den er så stilig der den ser ut som tvillinger som renner nedover. Ekstra stilig blir det med steinbrua over veien også. I tillegg var det veldig kjekt å kunne stoppe der i fred og ro uten at parkeringsplassen er full og kaoset er ganske fullt det også. 


NYTT LADESTOPP I KINSARVIK


Neste stopp ble Kinsarvik. Her hadde vi planlagt lade- og handlestopp. Strengt talt hadde vi nok klart oss uten å lade, men vi tenkte at det var kjekt å slippe å starte neste dag med å lade eller lete etter et ladestopp når vi egentlig bare hadde lyst til å komme oss inn i hytta. Vi trengte å handle og strekke på beina, så da var det er grei kombinasjon.

Vi er jo helt ferske EL-bil-kjørere, så vi må prøve oss litt fram. Jeg leste en artikkel hvor det ble sagt at man ikke skulle stoppe for å lade, men lade når man skulle stoppe. Det høres i utgangspunktet lurt ut, men får vi se hvordan det fungerer underveis. Det blir nok noen ganger vi bare rett og slett MÅ stoppe for å lade også. Og vi er spent på hvor mye ladekøer det blir etter hvert som det kommer mer folk på veien.


TVINDEFOSSEN CAMPING - DAGENS ENDEPUNKT




Dagens endepunkt er Tvindefossen camping ved Tvindefossen, rett ved E16 på Skulestadmo, ikke så langt fra Voss. Der er det plass til telt, bobiler og campingvogener. I tillegg har de noen enkle hytter og leigligheter, uten vann og kjøkkenutstyr, men med kort vei til sanitæranlegg. Vertskapet er kjempehyggelig, og det er rent og pent både i hyttene og i fellesanleggene. Mer enn det trenger ikke vi. Faktisk så fortrekker vi det sånn. Det er kjempekjekt at det finne muligheter for å enkel og rimelig overnatting langs veien. 


ENDELIG TID FOR Å SLAPPE AV

Utsikt fra verandaen på hytta.


Etter noen hektisk dager med jobb og pakking, var det helt fantastisk å bare sitte der utenfor hytta og se og høre på fossen og kjenne at skuldrene senket seg og roen spredde seg i kropp og hode. Campingen ligger rett ved fossen som både sees og høres. Det er mye lyd, men jeg synes det er en beroligende, herlig lyd, og den er flott å se på også. Vi satt lenge på verandaen og slappet av og så og hørte fossen. Endelig var ferien i gang og til og med lapskausen fra boks smakte godt!


DAGEN DERPÅ



Dagen etter våknet vi til sol og blå himmel og bruset fra fossen! Vi er klare for en ny dag på veien!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar