søndag 20. januar 2019

Dag 29: Mo i Rana - Namskogan

Juli, 2017



I dag skal vi kjøre nøyaktig motsatt vei av ruta som vi kjørte i 2011 - denne gangen uten lungebetennelse. Vi skal til Nyheim camping, Namskogan, og bo i en av de minste campinghyttene vi har bodd i og uten tvil den med lavest dør.. Hva gjør man ikke for å gjenoppleve noen gamle minner. Været var like fint som sist, og også denne gangen tok vi veien over Korgfjellet og ikke gjennom. Det anbefales forresten. Tunneler er for dårlig vær og dårlig tid. Det er fine veier over fjellet! Men mye klegg, så vi bestemmer oss for å ta lunsjen i Mosjøen i stede for.


Sjøgata, Mosjøen 




Rundt lunsjtider kommer vi til Mosjøen, enda en av plassene med barndomsminner fra den store turen nordover. Vi rusler litt rundt i byen, spiser lunsj og handler litt før vi drar videre mot Namskogan.




Det er ikke bare Korgfjellet vi skal krysse i dag - vi skal ut av Nord Norge og virkelig bevege oss sydover igjen. Nå blir det så og si rett syd helt til vi skal begynne å bevege oss vestover en plass sør i Gudbrandsdalen, om noen dager. Det er alltid noe eget med å krysse denne grensa, enten det er nordover eller sørover. Takk for denne gangen Nord-Norge!




Det er helt uaktuelt å ikke stoppe her når vi kjører forbi! Ikke fordi det er så veldig spesielt her, men fordi det er det det er: Porten til og fra Nord! Det skjer ikke noe magisk i det vi krysser denne grensa, men det er noe likevel. Vi stoppet for å strekke på beina, drikke kaffen vår og kjøpe is - fordi det har vi gjort i alle år... rart med det. Greitt å kunne få gått på do også, forresten.


Porten til Nord Norge...  Vi kjørte Helgelandskysten oppover, og det er flott, veldig flott til og med. Men jeg kjente at jeg savnet å krysse denne "magiske" grensen - det veldig synlige beviset... som med hele seg forteller at NÅ er vi her, i vakre nord.  Helt fjollete selvfølgelig, jeg vet jo utmerket hvor fylkesgrensa går...  Men nå er vi på vei sørover, og vi er i Nord-Trøndelag, for alle siste gang... Neste gang vi er her, heter det Trøndelag for da er sør og nord slått sammen til et fylke.


Nyheim camping og "verdens laveste" hyttedør. Sjarmerende!

Idyll ved Namsen

Pølser på grillen


Vi landet tidlig i dag, og her i denne hytta har vi alt vi trenger - senger inn og myggspray, kaffe og fyr på grillen utenfor. Planen for i morgen er å besøke Namskogan Familiepark, men mens vi sitter der utenfor hytta, blir vi enige om at det er fint å være på ferie, men nå vil vi hjem!  I morgen kjører vi til Steinkjer hvor vi har bestilt hytte for en natt. Der skal vi slappe skikkelig av og gjøre oss klar for en LANG kjøretur hjem. Men først skal vi nyte ettermiddagen og kvelden her ved Namsen.

Nyheim camping nettside.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar