lørdag 12. januar 2019

Dag 28: Mo i Rana

Juli 2017


Vi har vært på tur i 4 uker nå, og den helt store utferdstrangen har vel roet seg ned et par gode hakk.  Men været er alldeles nydelig og etter formiddagsturen til Grønligrotta, måtte vi bare ta oss en tur inn til Mo i Rana. Vi har vært i området her ganske mange ganger, men bare en gang tidligere har vi vært innom sentrum. Vi skal ikke noe spesielt, bare rusle litt rundt og kjenne på omgivelsene og sola og kanskje få oss litt mat. 

Mo i Rana med sine 26.000 er Nordlands tredjestørste by, den ligger en kort avstikker fra E6. Nordlandsbanen stopper her. På Røssvold, en snau mil nord-øst for byen, ligger Mo i Rana flyplass. I 2017 ble det vedtatt av Stortinget at det skal bygges en ny, stor regional flyplass i området her, men hvor den skal ligge, vet jeg ikke. 



Godt synlig i Ranfjorden står Havmannen. Han er 11 meter høy, veier omtrent 60 tonn og er laget av granitt. Utrolig flott står han der og skuer ut mot det åpne havet der ute.  Han er en del av Skulpturlandskap Nordland. Vi rusler litt langs fjorden og nyter utsikten og den varme dagen. 




Neimen, se der da! Som bestilt dukker to solsenger solsenger opp! Perfekt for å slappe litt av, drikke litt vann fra medbragt vannflaske og nyte utsikten.





Moholmen - en gamme bydel som ligger på en holme ut mot Ranfjorden, bare en liten rusletur lang fjorden etter Havmannen. Etter en liten runde her tuslet vi opp i sentrum hvor vi fant oss en Pizzarestaurant som dekket dagens middagsbehov.



Det er kveld på Yttervik camping. Sola har såvidt dukket under havet - vi er sør for Polarsirkelen så det er ikke midnattsol her, men det er lyst hele døgnet uansett. Men vi vet at allerede i morgen vil vi begynne å få mørkere netter igjen. Da skal vi forlate Nord Norge for denne gang!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar