onsdag 22. juli 2020

Nordal Turistsenter, Lom og Fagernes camping, Valdres - Innlandet fylke 2020)

For å ikke få altfor mange innlegg, tar jeg begge disse to plassene i et jafs. Begge ligger i den delen av Innlandet fylke som tidligere var Oppland fylke. Den ene var vår andre overnatting på turen, den andre var vår nest siste. Begge har det fellestrekket at de er store og ligger sentralt til i hvert sitt tettsted.  Nordal Turistsenter ligger midt i Fossbergom, kommunesenter i Lom kommune, og Fagernes camping, på Fagernes - by og administrasjonssenter i Nord Aurdal kommune i Valdres.

Nordal Turistsenter, Lom
Fagernes camping, Valdres

Når vi velger campingplasser for turene, våre er det i hovedsak gjerne ett av tre kriterier vi går etter:
1. At det rett og slett er praktisk å stoppe der.
2. At vi har bestemt at det er akkurat dit vi skal.
3. At det er en plass som er så fin eller ser så fin ut at vi bare mååå stoppe der, enten for første eller fjerde gang.


Nordal Turistsenter i Lom - en fredag i juni

Kriterie 1 - det var praktisk å stoppe der. Den lå rundt der vi hadde tenkt oss å stoppe den dagen , og den lå rett ved hovedveien og i gangbar avstand fra Bakeriet i Lom. Helt perfekt. 






Så lenge dagens viktigste kriterier er oppfylt, spiller det ingen rolle at utsikten fra hytta er en asfaltert plass.  Vi hadde hytte med do og dusj, gode senger og rent og pent. Prisen var også helt grei, ingenting å klage på. Vi koste oss til og med på verandaen, selv med manglende utsikt. I tillegg var det bare et par minutter opp til butikker, restauranter, Bakeriet i Lom, Smak av Lom, Lom stavkirke, Fjellmuseet mm. Folkene i resepsjonen var hyggelige og Covid19-tiltakene var godt i varetatt. Vi følte oss så trygge som det går an å føle seg i disse dager. 



Når det er sagt, ligger plassen fint til - det er ikke bare asfalt, langt i fra.  Store deler av plassen ligger med fin utsikt mot fjellene, elva og kirka. Det er kort vei til fine turmuligheter og en liten kjøretur inn til flere av de kjente plassene i Jotunheimen. Vi kan godt komme tilbake hit!

Nordal Turistsenter


Fagernes camping, Valdres

Kriterie 2 - vi skulle til Fagernes og vi ville bo sentralt.  Fagernes camping ligger perfekt til i forhold til sentrum, bare en kort spasertur over gangbrua over elva og så er vi der.  





Campingen ligger fint til ved Strandefjorden, har kort vei til byen, godt utvalg av hytter i forskjellige prisklasser og veldig ordentlige sanitæranlegg. Folkene i resepsjonen og den syklende campingplassvakten som hjelper til med å plasserer campingvogner og bobiler og å svare på spørsmål fra andre gjester, er hyggelige og imøtekommende.  Det er rent og fint og smittevernstiltakene ser ut til å være godt ivaretatt. Hyttene uten vann hadde ikke servise og bestikk i hyttene, men det var bare å gå opp i resepsjonen og hente en boks med rent utstyr om vi trengte det. Av hensyn til smittevern, var alle sånne ting tatt ut av hytta.



Utsikt fra "vaerandaen".

Bestikk og servise kunne hentes i resepsjonen, men vi hadde med vårt eget.

Vi hadde valgt en helt enkel hytte uten do, dusj og vann, men med kort avstand til sanitæranlegget. Hytta var enkel og fin. Selv uten spektakulær utsikt, var det fint å sitte på plattingen utenfor enten det var for å spise eller bare å nyte campingplassstemningen. Det er noe sjarmerende med disse travle plassene med "campinglyd" også. Dersom vi skal stoppe på Fagernes neste gang, skal vi ikke se bort i fra at vi velger samme hytte. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar