tirsdag 28. juli 2020

Lom stavkirke, Fossbergom, Lom (2020)


Omtrent midt i sentrum av Lom ligger Lom Stavkirke. Vi kunne se den fra campingen. Den ser nesten litt eventyraktig ut der den ligger med fjell og himmel i bakgrunn.








Lom stavkirke ble bygget på 1100-tallet og har vært hovedkirke i Lom siden det. Den er en av de største stavkirkene som fremdeles står og den er enda trevirke fra den tiden i kirka, selvom kirka har blitt bygget på underveis når det har vært behov for det. Første gang var på 1600-tallet.  

Vi ruslet opp til kirka på kvelden sånn rett før leggetid, så vi var ikke inne. Men den ligger i et flott område, så det var fint bare å rusle rundt der i nydelige omgivelser akkompagnert av fossen / elva som ligger rett i nærheten. Å stå på brua og se på og kjenne vannspruten fra fossen er en opplevelse i seg selv. Dessuten er det noe med stemningen ved disse nesten 1000 år gamle kirkene vi har. Lurer på om det vi bygger i dag, står om 1000 år?  

I tillegg har Lom flere museer og interessante ting å by på: Norsk fjellsenter, Fossheim steinsenter og Lom bygdemuseum . Fjellsenteret er også besøkssenter for nasjonalparkene. 

Og om ikke det var nok, er både Bakeriet i Lom, og Smak i Lom verdt å besøke. Vi kan ikke dra gjennom Lom uten å kjøpe brød og kanelsnurrer, og kanskje noe annet også. Og et par lokale øl fra Lom bryggeri hos Smak i Lom. De har andre go'saker også. Men denne ferien var en - og bare en - øl fra et lokalt bryggeri, kveldskosen vår enten det var i finværet på verandaen i hytta eller inne i hytta når været passet best til det. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar