torsdag 24. mai 2018

Nordkapp igjen !!!

17.juni 2017

Jakten på midnattsolen... for andre gang har vi rast opp til Nordkapp etter en lang kjøretur i håp om at det blir midnattsol. Været er usikkert og skylaget et vekslende utover kvelden. Bortsett med en gjeng med småville irske studenter, så er det en dempet og forventningsfull stemning her oppe. 


Venterom for midnattsol ???

Vi bruker tida på å rusle litt rundt, spise litt, drikke litt kaffe og brus, rusle litt til...  høres sikkert ganske kjedelig ut. Men det er ikke det, det er ganske fint, selv om vi gjerne skulle ha vært mer opplagt - det er verdt det. Jeg synes fremdeles at dette er en fin plass å være, og jeg synes også at det er helt ok å betale for å komme inn her. Når man ser hva over-turisme gjør andre steder, så tør jeg ikke å tenke på hvordan det hadde sett ut her om ingen hadde tatt jobben å holde orden, så får det heller være seg at de også tjener penger på det. 

Her er det rent og pent, det er godt med toaletter, spiseplasser, sitteplasser, søppelbøtter som blir tømt, plasser å være mens man venter, eller hviler eller hva man nå har lyst til å gjøre. Det er kino og et interessant lite museum og et lite økumenisk kapell om man trenger en stille stund. 


Knivskjellodden sett fra Nordkapp-platået


"Juvet", kjent plass for oss "71 grader Nord"-fans

Nordkapphallen

Globen


Barn av jorden


Rett nord

Klokka er 7 sekunder over midnatt

18 sekunder over midnatt 

Det var spennende helt fram til midnatt om vi fikk sol eller ikke, og vi fikk det nesten... det siste kvarteret eller så kom skyene og la seg over sola, men det ble et vakkert lysspill på himmelen.


Klokken nærmer seg ett og bussene er klare til å ta med seg gjestene hjem.


Trøtte, men fornøyde var vi ganske raske til å komme oss i bilene sånn at vi fikk mesteparten av alle turistbussene bak oss på veien ned til Skarsvåg og campingen. Og vi var enige om det samme som sist: Turistfelle eller ikke, vi synes at Nordkapp er verdt besøket, absolutt. Og så skal det bli utrolig godt og komme seg i seng. Det har vært en lang dag.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar