søndag 28. april 2024

Feriens siste overnatting er bestilt... (2024)

Ingen ferie uten "Stabburet" - hytte nr 1 på Nyheim camping, Trøndelag!  (2020)

Vi skriver fremdeles "bare" april, - mai om 3 dager,  og nå er alle overnattinger til sommerens ferietur bestilt og bekreftet.  Nå er det bare å vente på ferien og håpe at alt stemmer og ingen bookinger har gått galt på et eller annet vis.  Heldigvis pleier det å gå bra, og jeg skal bruke litt tid nå på å gå gjennom alt og se at det virkelig stemmer.  Vi har bare opplevd en gang at bookingen vår var blitt "borte".  Men heldigvis hadde vi "papirene" i orden, så de måtte bare finne en overnatting til oss.  Det ordnet seg.  Vi er ikke så vanskelige vi når bare folk prøver å ordne opp, så vi klemte oss inn på en liten hytte og fikk en ekstra madrass til golvet sånn at det ble plass til oss alle tre. Eller tre og tre... vi delte den med storfamilien "Knott" som også bestemte seg for å komme på besøk - krypende inn gjennom myggnettingen på vinduet...  Kanskje derfor vi heller ikke har overnattet på Senja etter det....  

Da jeg kom inn på apoteket i Vadsø noen dager etterpå, trengte jeg ikke å si hva jeg skulle ha en gang - damen bak disken så nok desperasjonen i ansiktet mitt.  Jeg var ikke den eneste søringen der som hadde hatt et ubudent selskap med knotten eller myggen for den saks skyld.

Vel, tilbake til 2024....

Viktig å huske å bøye hodet når man går inn....  eller ut... 

I "gamle dager" - dro vi jo gjerne av gårde litt på lykke og fromme og fant overnatting underveis.  Men nå har vi blitt såpass voksne, eller gamle som andre vil si, at vi foretrekker litt forutsigbarhet. Vi vil vite hvor vi skal og at det er overnatting der.  Dessuten har jo verden kommet langt siden den gangen "Norgeskartet" og NAF-boka var hjelpemidlene vi hadde.  I dag er alt så mye enklere.  Kanskje ikke morsommere, nødvendigvis, men veldig praktisk. Jo, egentlig litt morsommere også.  I alle fall for meg som elsker å planlegge.  Den siste hytta vi bestilte, var forresten den hytta vi hadde bestemt oss for at  DEN skal vi ikke ha denne gangen.  Ikke fordi det er noe galt med den, men vi tenkte at nå begynner vi å bli så "gamle" at vi trenger litt mer komfort.. tenkte vi.  For ikke å snakke om alle gangene jeg glemte meg og smalt hodet i dørkarmen...  Vi skal innom på vei nordover også, og til det har vi bestilt en annen hytte. Men da vi fant ut at Nyheim ligger perfekt til på turen sydover og "Stabburet - hytte nr1 " var det som var ledig, så endte vi der nå også.  Og det rare, og litt fine er at det kjennes helt fint og litt deilig også, nesten som om vi landet litt.  Så er det bare å satse på å skalle færrest mulig ganger i dørkarmen...

Vi kan virkelig anbefale denne plassen.  (Og vi har ikke blitt betalt for å si det.) Den ligger fint til ved Namsen, har et godt utvalg i hytter, det er rent og fint og har veldig hyggelig betjening.  Og det er faktisk flott med disse campingplassene som fremdeles har rimelige, greie hytter med akkurat det vi trenger for å overnatte, men som likevel passer til lommeboka.  Det finnes heldigvis flere av dem: En enkel og billig campinghytte.

Ellers blir turen en blanding av nye og "gamle" steder.  Noen "gamle" steder fordi det er akkurat hit er det så kjekt å komme tilbake til, andre fordi det ikke er så mye annet å velge mellom. Vi må bare ta det som er til en for oss fornuftig pris og en passelig miks av veldig enkelt og mer komfort. Vi er egentlig ikke så kresne. I alle fall ikke på hytta.  Det er omgivelsene og hvor rent og hyggelig det er som teller! God service og hyggelig ansatte er jo heller ikke å forakte. 

Apropos planlegging - jeg savner den nettbaserte Reiseguiden til NAF.  Den har jeg brukt i mange år og den var helt genial.  Google maps har jo noe - mest praktiske ting som overnatting, spisesteder,  lademuligheter etc, men ikke så mye generelle severdigheter eller  andre opplevelser og "ting" underveis. Vel, vi får klare oss med NAF-boka - i papirutgaven, Google maps og noen gamle reisebeskrivelser som vi har liggende. Vi har jo vært de fleste av disse stedene vi skal til før. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar