fredag 19. april 2024

PÅ VEIEN IGJEN ! EN SVING MOT VEST - ÅNDALSNES NESTE - tilbakeblikk til 2022




Etter fire netter og tre fine dager på Orkla camping, var vi veldig klare til å dra videre. Vi fant ut at dette var vårt tredje år på rad her på Orkla, så det er tydeligvis en plass vi trives.  

Neste stopp Åndalsnes. Morgenen startet med litt lett frokost før far og "barn" pakker bilen mens ho mor vasker ut av hytta. Ganske vanlig morgenrutine hos oss. Elinor skinner som en sol, stolt som ei høne etter alle kommentarer hun fikk dagen før om hvor fin hun er,  og er mega-klar for å dra ut på veien igjen! 



Dette var "bare" vårt andre år med El-bil. Ny bil, var ikke planlagt i det hele tatt, men det ble nå sånn helt plutselig året før da den gamle begynte å protestere.  Av forskjellige grunner hadde vi også en stund tenkt på at vi burde hatt bil med automatgir, og vipps så var bilen i hus - EL-utgave .  Jeg kan ennå kjenne følelsen i magen da vi la ut på den lengste Norgesturen vi har vært på (og vi har vært på en del lange) kun to uker etter at Elinor som damen fort ble døpt, kom "i hus". Det ble noen sommerfugler i magen, og de første dagene kjente jeg på at jeg var mer opptatt av å tenke på å lade enn å nyte det å være på tur. Mannen der i mot tok det med knakende ro - ikke noe å være nervøs for dette.  (Og det var det jo ikke heller) Til slutt måtte jeg ta en alvorsprat med meg selv og bare bestemme meg for å tenke at "det er mer enn EN grunn til at vi er NAF-medlemmer...  og de kommer og henter oss om vi går tom". Sommerfuglene fløy sin vei, og jo lenger vi kom, jo lenger borte ble ladeangsten. Man lærer underveis, både av seg selv og av alle de fine, hyggelige folka vi traff på ladestasjonene og andre steder. Og plutselig en dag var det VI som kunne hjelpe andre.  

Dette året var det ikke noe å tenke på i det hele tatt. I tillegg til at vi har blitt mer drevne og funnet ut hva som passer oss, har det også blitt mange flere ladere - av flere slag. Vi prøver å se om det går an å lade når vi gjør en stopp, eller vi stopper fordi det vi ser en ladestasjon og tenker at det er like greit å lade litt. Det kombineres gjerne med å strekke på beina (noe man bør gjøre med jevne mellomrom uansett), lufte hodet, slappe av, spise litt...  Nå er det dessuten også mye enklere å sjekke på forhånd hvor det er ladere og planlegge etter det enn det var i fjor. Nå er det deilig med disse pausene som noen ganger får oss til å oppdage ting og steder som vi ellers ikke hadde oppdaget eller i alle fall tatt oss tid til å se nærmere på. 


Dagens ferjetur Kvanne - Rykkjem 



Jeg vet ikke om jeg er medstrøms eller motstrøms, men jeg synes at ferjekø er helt ok.  Med visse unntak, selvfølgelig.  Det er prisen å betale for å slippe å kjøre disse lange, usigelig kjedelige og ekle undersjøiske tunnelene.  Dessuten er det ganske praktisk når man er på langtur - en "tvungen" gjennomføring av kjøre-og-hviletids reglene...  En ferjetur gir mulighet både til å strekke på beina, gå på do, litt påfyll av "drivstoff" for oss som går på bein og ikke hjul, samt hvile og ofte fin utsikt også.  Skikkelig utvidet Kinderegg...  Denne turen er bare på omtrent 10 minutter.  Nesten for lite.... men vi fikk slappet av det omtrent kvarteret det tok å vente på ferja.  


En liten strekk på beina og litt mat i Eidsvåg, Møre og Romsdal




Etter en matbit på bensinstasjonen ble det en rusletur tilbake til bilen.  Da "fant" vi Eidsvåg kirke fra 1878. Vi var ikke inne, sjekket ikke en gang om den var åpen, så vi ruslet bare litt rundt til det var tid for å gå tilbake til bilen og komme oss til Åndalsnes.  Men først skulle vi nyte den fine kjøreturen vider. For dette er et kjempefint område å kjøre i. Masse fjell og fjorder, og jammen meg var det nesten helt fint vær også.  


Romsdalsfjellene er blant de vakreste å kjøre mellom. Hver landsdel, vært fylke og nesten hvert område har noe eget i landet vårt.  Og fordi det er så lite, selv om det er langt, så får vi med oss mye på kort.  Vi bodde noen år i Canada, et fantastisk land, bare for å ha sagt det.  Det er også ganske likt Norge når det gjelder natur, det er bare at det er så utrolig mye større og mer av "alt".  Norge er en konsentrert utgave og som et kinderegg - litt av alt på ganske kort tid.  


FRAMME I ÅNDALSNES


Mjelva camping, Åndalsnes

Snakk om å være i nærkontakt med og omkranset av fjell! Utrolig vakker og veldig hyggelig og praktisk plassert campingplass. Og når Mjelva camping i tillegg hadde en liten, enkel og ikke så dyr hytte til oss, er vi fornøyde.  Selv om det betyr en rusletur bort til dusj og toaletter - og enda en anledning til å nyte fjellene på alle sider...  I tillegg var det bare omtrent 3 km inn til Åndalsnes, ikke lenger enn at vi egentlig kunne gått....  men det gjorde vi ikke.







Vi har vært i Åndalsnes flere ganger før, men da har vi stort sett bare stoppet for å strekke på beina, gå på do og kanskje handle litt.  Denne gangen la vi inn et ekstra stopp sånn at vi kunne bruke en dag på å se oss omkring og nyte denne flotte plassen mellom fjellene. Jeg hadde vel nesten ikke trengt å bevege meg lenger enn ut på "verandaen" på hytta....  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar