torsdag 30. desember 2021

DAG 3 - JUNI 2021 - FRA VÅGÅMO TIL KOA CAMPING, INDERØY (2021)

Dag 3 så lovende ut, men innen vi kom oss i bilen skjønte vi at det ikke kom til å fortsette. Vi hadde så vidt forlatt Vågåmo da det begynte å regne. Det ble en grå og tidvis regnfull dag, stort sett hele dagen. Det var så vått at ikke en gang Dovregubben fikk oss til å stoppe ved hallen hans. Vi kjørte bare rett forbi. 

Fjellveien mellom Vågå og Sel

Først kjørte vi Fv438 over fjellet mellom Vågå og Sel, en fin vei, selv i regnværet. Det er 3 mil og ca 20 minnutter kortere enn å kjøre ned til E6 ved Otta. Har man tid kan man stoppe både ved Jørundgård og ved Nordre Sel kirke. Vi gjorde ikke det. Før det første skulle vi kjøre ganske langt, for det andre var det absolutt ikke sightseeing vær.


Over Dovrefjell

Dovrefjell er liksom tryggheten selv - Enig og tro til Dovre faller...  Det er ikke spektakulært - ingen smale veier - ingen imponerende fjelltopper tett inntil - ingen veldig bratte stigninger. Men det er Dovrefjell! Og det er vakkert! Og solid. 

Regnværet gjorde også at den sofistikerte damen, dvs bilen som vi nå har døpt Ellinor, ble ekstra sulten, og vi fikk vårt første møte med rekkevidde-angst.  Det var ikke bare vi som hadde det denne dagen. Vi hadde planlagt å lade litt på Dombås, men som (nesten) alltid er det kø og kaos der, selv de gangene vi har trengt å fylle bensin. Det var lørdag også, og det gjør jo ikke saken bedre. Vi kjørte videre.



Lade- og spisestopp på Oppdalsporten

I Oppdal traff vi et annet par som var på sin første tur med EL-bil. De hadde også kjent på følelsen av litt mangel på kontroll i dag. Som oss fikk de en bratt læringskurve når det gjaldt hva temperatur og regnvær (underlag) betyr for rekkevidden. Jaja, like godt å lære det først som sist, kanskje. Det var ladekø, og han som stod før oss hadde ventet en time. Vi tøffet oss litt opp og tok sjansen på å dra videre til neste ladeplass. Og heldige oss, vi kom oss til neste ladested og der var det fritt fram. I alle fall da vi kom. Da vi dro var det kø.


Horg kirke

Denne dagen ble rett og slett en transportetappe over Dovrefjell, forbi Trondhjem, ladestopp og handlestopp ved Oppdal og Levanger. Den eneste sightseeing ting vi gjorde, var et stopp ved den flotte Horg kirke (bygget 1892) på Lundamo i Melhus kommune.  Det var en nydelig trekirke med 700 plasser. Kirken er veikirke i juli. Der var det toalett  i et lite hus utenfor gjerdet. Om jeg ikke husker feil, var det her man kunne Vippse noen kroner som takk for lånet. Kjempekjekt.


KOA CAMPING, INDERØY I TRØNDELAG



Dagens endepunkt var Koa camping på Inderøy. Her var vi i fjor også, men denne gangen hadde vi valgt en rimeligere og enklere hytte. Tross alt skulle vi være borte i så mange dager at vi må spare der vi kan og det passer seg. Campingen ligger rett ved E6, selv om den ikke er lett å se fra E6. Den ligger litt i skjul, og man hører ikke mye til veien. 



Jammen stoppet det å regne og det klarnet opp utpå kvelden, og det gikk an å sitte litt ute, riktignok godt pakket inn i tepper... Utsikten og den herlige roen var like god som sist. Det er rett og slett bare en herlig campingplass.

Dagen etter reiste vi herfra i sol og blå himmel så langt vi kunne se utover fjorden. Det var nesten sånn at vi kunne tenkt oss å bli her. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar