fredag 30. juni 2017

Dag 1 på vei Langt mot nord: Destinasjon Norheimsund, Hardanger


Et par timer for sent, som vanlig, satt vi i bilen i strålende sommervær. Det er gøy å planlegge ferie, og det er utrolig kjekt å være på ferie, men akkurat den delen i midten - pakking og det som følger med, kunne jeg godt å ha overlatt til noen andre. Det tar alltid mye lenger tid enn vi tror. Men vi kom avgårde og fikk med oss det meste... bortsett fra kabelen til å overføre bilder fra kamera til pc'n...  noe skal man jo glemme... Mobilen får gjøre jobben så lenge.

Dagens rute: Ferje Jektevik - Hodnanes (via Norhuglo) - langs Onarheimsfjorden (en del av Hardangerfjorden) - Onarheim - Årbakka - Strandebarm - Norheimsund.


Det har vært mye smale veier, mye fjord og litt skog og mark innimellom, og så dukker det opp noen koselige småplasser med jevne mellomrom. Veien langs fjorden går ofte så lavt og så nærme vannet at vi nesten følte at vi kjørte i det. Det er bare så vakkert med fjorden og fjellene som strekker seg lag-på-lag så langt øyet kan se, Folgefonna som dukker opp med jevne mellomrom liggende som et teppe på toppen og når det i tillegg er sol og blå himmel så langt vi kan se, blir det bare majestetisk. Det er nesten farlig å ta fram superlativene så tidlig på turen, men jeg kan ikke la være. En ting er i alle fall sikkert, man trenger ikke å reise langt for å finne vakker natur. Akkurat mens jeg skriver dette, så sitter jeg i campinghytta i Norheimsund og ser sola forsvinne, fjorden er helt stille og himmelen er rød og blå om hverandre. For en start på ferien.


Omtrent 20 minutters kjøring fra Hodnanes, langs Fv78, ligger Årbakka, et gammelt, nedlagt handelsted. Ved veien står det et skilt til "Årbakka handelsted" - og etter noen få minutters kjøring på smal, svingete vei nedover, kommer vi til en idyllisk plass nede ved fjorden - Gamle Årbakka handelsted er i dag privatdrevet, og det var virkelig verdt å ta turen nedom. Vi satt på kaien der og spiste vafler og drakk kaffe, til en altfor lav pris og kunne nesten ikke slutte å si at her var det fint.


Da vi kom til Norheimsund og Odland camping, ojet vi oss nesten like mye. Snakk om hyggelig mottagelse! Fantastisk liten campingplass med fine hytter med fjordutsikt og veranda mot fjorden. I første omgang sjekket vi bare inn før vi kjørte inn i til Norheimsund for å få oss litt mat og ikke minst for å ta turen bortom Steindalsfossen - fossen som det går an å gå bak. Vi har vært der før, men det var verdt å ta turen igjen. Fossen ligger rett ved Rv7, 5 minutter fra Norheimsund i retning Bergen.

Jeg skal skrive litt mer om disse forskjellige stedene etterhvert og kanskje til og med etter ferien når høstfreden senker seg og jeg får tid. Tiden og Internet-forbindelsen er med på å bestemme det!


Nå mørkner det ute, klokka er over halv tolv og det er stille og rolig her på campingplassen. Første dag av ferien er over, roen senker seg i kroppen og vi gleder oss til fortsettelsen.


Pssst...  Pga tid, lyst og Internett-forbindelsen er det langt fra sikkert at oppdateringen kommer den dagen vi virkelig er på en plass og kanskje har vi allerede kommet hjem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar