lørdag 29. april 2017

Planlegging. Det blir nordover i år også, men hvor, hvordan og hvorfor (ikke)..


Det føles som om det bare er et litt stort knips, men det er allerede tre år siden vår forrige store Norgestur. Vi har vært i gang med planlegging en stund nå, for det er mye som skal falle på plass.

Hvor langt nord skal vi? Hva vil vi se og oppleve underveis? Hvilke steder vil vi tilbake til og hva skal bli nytt på denne turen? Det siste er litt vanskelig, for det er så mye vi gjorde sist som vi har lyst til å gjøre igjen - og det er mye vi ikke fikk med oss som vi har lyst til å få med. Vi må bare innse at det er helt umulig å få med seg alt. Det får bli når vi blir pensjonister og kan bruke hele sommeren - om lommeboka tillater det. For det er jo også en ting som må taes med i betraktningen: Hvor mye penger skal vi bruke på ferien?


Hvordan skal vi overnatte? Hvordan skal vi spise? Kjøre mest mulig, eller ta mest mulig ferje? De fleste strekninger er billigere å kjøre rundt enn å ta ferje, men på den andre siden, er det deilig med et kjøreavbrudd og mange av ferjestrekningene er en opplevelse i seg selv. E6 ble nesten ferjefri i 1986, etter det er det bare Bognes - Skarberget igjen og den kommer nok til å bli der en stund til.  Velger vi kysten der i mot, ligger ferjene på rekke og rad. Hva med Lofoten, Andøy, Senja og Kvaløya - ferje eller lenger inn i landet? Fra juni 1999 har man kunnet kjøre ferjefritt til Nordkapp også.


Skal vi ta raskeste veien opp? Eller ned? Eller ingen av veiene? Raskeste veien er via Sverige og Finland og i følge Google Maps skal det ta 31 timer / 2500 km herfra til Vardø som kanskje er den byen som ligger lengst unna. Da snakker vi om 31 timer effektiv kjøring uten mye trafikk eller stopp. I den motsatte enden kan veien bli uendelig lang, om man vil. Hvor langt vil vil kjøre pr dag? Skal vi kjøre hver dag eller ha flere "hviledager"?

Det er mange spørsmål og mye som skal planlegges. Jeg er veldig glad i planleggingsdelen, liker å lete etter veier, spennende plasser, små gjemte (og glemte) perler, campingplasser og andre interessante og nyttige ting som vi trenger eller kan glede oss over underveis. Planlegging er en del av reisen for meg. så sånn sett har jeg vært i gang med ferien lenge allerede...



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar