lørdag 17. september 2016

Onsarvika camping, Røyse

Fra vakre og stemningsfylte Lystang, gikk veien videre til en helt annen type campingplass, nemlig Onsarvika camping i Røyse kommune, ikke så langt fra Hønefoss i retning Oslo. Campingen ligger ved Tyrifjorden og sier selv at de har "Østlandets fineste badestrand" - og det kan godt hende det.


Stranda er velholdt og fin med sandstrand og barnevennlig fordi det er langgrunt. Badestranda er åpen for daggjester som vil bruke stranda, og det ser ut til å fungere fint bl.a ved at sanitæranleggene til campingens overnattingsgjester har kodebrikker og er ikke åpne for dagsgjester. De har egne toaletter.

Campingen har mange faste gjester, og det er ikke alltid de kjekkeste plassene å besøk har vi funnet ut, selv om man ikke merker det så mye når man bor i hytte som i telt. Prismessig merker vi at vi er i mer sentrale strøk.



Men det var sol og sommer og valget av en campingplass med bademuligheter var helt bevisst og vi koste oss både på stranda og i den svært enkle hytta vi hadde.

Det var også første gang vi var borti kodebrikkesystemet til sanitæranleggene, og det er ingen tvil om at det fungerer bra. Eneste er at jeg har et litt ambivalent forhold til toaletter som er felles for kvinner og menn, selv om de er i egne rom. Det er denne treffsikkerheten da...


Hytta var enkel og grei med en hyggelig uteplass, så alt i alt likte vi oss godt på Onsarvika camping. Betjeningen var hyggelig, renholdet var bra og på tross av mange fastboende gjester, var det det rolig og fint.



Campingen har stor plass til telt, campingvogner og bobiler og er variert utvalg av hytter, fra de helt enkle til de med kjøkken og bad. Noe for enhver smak, og det er bra.  Her er det også en liten lekeplass, butikk med et enkelt utvalg av nødvendige varer, kafé med varmmat og serveringsbevilgning, vaskerom og kjøkken og som sagt: Østlandets fineste badestrand, i følge dem selv.

Mer om Onsvarvika camping kan du lese HER.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar