onsdag 16. juli 2014

On the road again - Lofthus camping, Lofthus i Hardanger

We are ready to travel in Norway again, and even if I am going to do most of this blog in Norwegian I hope you, my English speaking friends will enjoy the photos.  I will do some translation when I have time.

Det viktigste med ferie er ferie og vi elsker ferie, uansett hvor den går eller ikke går.  Men vi synes det er fint når vi har anledning til å reise litt og i år er vi så heldige at vi har anledning til å pakke bilen med telt og annet campingutstyr og dra avgårde for å enda en gang se nærmere på dette flotte landet vi bor i.  Forrige Norgesferie ble avsluttet med moreller i Hardanger, årets begynte der den forrige sluttet, nesten.

Lofthus camping, Hardanger


Det ble ikke så lange kjøreturen første dagen, men vi fant ut at vi bare måtte komme oss avgårde slik at vi var i gang, selv om vi ikke kom oss hjemmefra før i seks-tida.  Heldigvis er norske sommerkvelder lange og lyse så selv om vi kom litt sent fram hadde vi lys nok både til å komme oss inn i hytta og nyte utsikten før vi krøp under dyna i kanskje ikke de beste sengene vi har ligget i.  Men omgivelsene og stemningen gjorde opp for det.

Hardanger is well known for it's fantastic fruit and berries, and we are spending the night in a small camping cabin with a fantastic view down to the Hardanger fjord and almost in the middle of an orchard. Beautiful!




Lofthus camping ligger nydelig til oppe i fjellsiden rett ved Ullensvang hotell, omtrent midt i en frukthage. Litt rart føltes det å for det meste kommunisere på engelsk med personalet når man er på ferie i Norge, men sånn har det vel blitt og for oss er det ikke noe problem. Engelsk er vel ofte feriespråket både for oss og mange andre.  Det viktigste er andre ting som service, fine sanitæranlegg, renhold og gode forhold ekstra.  Der var alt på plass.  HER kan du lese mer om denne campingplassen.



Det var herlig å være i gang med ferien og selv om det alltid tar et par dager før feriefølelsen virkelig synker inn, kjente jeg en deilig følelse av ferien tidlig neste morgen når jeg ruslet over plassen i pysjen og de man møter ikke leer på et øyelokk over å møte noen i nettopp pysjen, de har til og med kanskje samme antrekk selv.  Man bare hilser og smiler og kjenner på friheten og gleden over at dette kan man oppleve selv i 2014.

Nå ser vi fram til fortsettelsen!

Norway, here we come!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar