lørdag 14. januar 2023

DAG 15 - Fra Røros til Inderøy, Trøndelag - akkurat som for to år siden... (2022)


Hvorfor ikke gjenta en suksess i stede for å prøve på noe nytt? Noen ganger er vi kanskje litt for glade i gjøre akkurat det samme vi har gjort før, men det er jo ikke uten grunn at det blir sånn. Raske veier er helt greit når man skal fra A til B raskest mulig, men ikke alltid like interessant på ferie hvor kjøreturen ikke bare er transport, men en viktig del av turen. Dessuten er vi nesten alltid ute etter å finne en "omvei", så lenge vi finner mat til Ellinor underveis. Det er vi forresten ikke like opptatt av som i fjor da vi la ut på tur med en helt ny og uplanlagt El-bil som helt Newbies. Men selvfølgelig, vi sjekket alltid lademulighetene før vi bestemte oss for en rute. Litt kontroll må vi ha...



Dette er Aursunden, som regnes som Glommas kilde. Selv om det en eller annen plass nord for der igjen skal finnes et lite tjern, Glåmos, som er den ytterste kilden. Det fant vi ikke denne gangen heller. Men det var det spesielt å tenke på at nå hadde vi vært mer eller mindre i nærheten av Glomma i 7 dager - helt siden vi traff Øyeren noen mil etter Moss på vei fra Risør til Sandgrunn på Skarnes. 



Selv om veien er fin, må vi kjøre forsiktig for her er det både rein og elg langs veien. Elg så vi ikke, men reinsdyr var det en del av. 



I dag gikk turen fra Røros til Inderøy og Koa camping som var endepunkt for fjorårets "lille" tur. Vi kjørte "bakveien" via Selbu, en fin kjøretur på fine veier i fint landskap.   Det er rett og slett en fin strekning å kjøre. Ingenting spektakulært, men vann, skog, snille fjell, reinsdyr... og noen småsteder underveis. Det er noe fint med disse fjellovergangene også.

Vi stoppet i Selbu og spiste, men denne gangen uten å ta bilder. Når det er sagt er det flere ting å besøke her. Værgudene som hadde vært på vår side hele turen, var ikke helt det nå. Vi fikk litt regn, men ikke så mye at det skapte store problemer, bortsett fra at vi måtte finne oss en kafe istedenfor et rastebord underveis, og at vi ikke orket å bruke tiden på sightseeing. Vi hadde jo gjort det noen dager nå, så det var helt greit å bare kjøre, spise, lade og handle litt. 


HELL



Norges mest fotograferte togstasjon...  Det er en eller annen barnslig glede ved å stoppe her. Dessuten er det er passelig plass å stoppe for å strekke på beina før vi svinger ut på motorveien og jager videre forbi Trondheim og opp til enden av Trondheimsfjorden. Der gadd ikke en gang vi å gjøre noe for å unngå motorveien. Nå ville vi bare fram!


DAGENS OG TURENS ENDEPUNKT - KOA CAMPING



Utrolig nok er dette tredje året på rad at vi er på Koa camping mellom Levanger og Steinkjer, For to år siden var det fordi vi hadde lyst til å stoppe noen dager i dette området for her pleier vi stort sett å bare kjøre forbi. I fjor var det fordi det passet å stoppe her. I år fordi vi hadde lyst til å vise husets datter mer av dette området også, og fordi vi liker oss her! Planen var Falstad, Den Gylne omvei og en dag som enten skulle bli en lat hviledag eller et besøk på Stiklestad eller en tur til Steinkjer. Det endte med en lat dag på campingen og en liten tur til Steinkjer om kvelden, i tillegg til Falstad og omveien.

Dette er et interessant området! Plutselig dukker vi opp igjen!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar