lørdag 26. februar 2022

NESSEBY KIRKE, INDRE VARANGER, FINNMARK (2021)


Den ligger så fint og fredelig til der ute på neset helt for seg selv nede ved fjorden, Nesseby kirke. Fjorden er ikke spektakulært vakker sånn som noen av Vestlandsfjordene, men den er så mektig der den ligger. Den er 70 km bred på sitt bredeste, og minner tidvis mer om havet, enn en fjord. Der ligger denne ensomme kirken som vi falt for en gang for lenge siden. 

Litt fakta: Langkirke i tre, bygget i 1958, 250 sitteplasser.  Ligger ved Varangerfjorden, langs E75 mellom Varangerbotn og Vadsø. Altertavlen kommer fra Gamle Kiberg kirke og er fra 1589. 




Det finnes noen plasser som bare gjør så sterkt inntrykk at det følger med videre uansett hvor mange år det går. Det kan være forskjellige grunner til det. Noe er bare så usigelig vakkert, andre ting har en historie som gjør inntrykk eller det er spesielt på en helt spesiell måte. Noe kan til og med være så stygt at det gjør inntrykk... Og noe bare "treffer" rett og slett.  Andre ganger handler det rett og slett om gode minner og gode følelser for akkurat den plassen eller akkurat den turen. Helt hva som traff oss med Nesseby kirke, vet jeg ikke. Men det er nok en blanding av en minnerik tur, vår første til Finnmark, og historien som kirken fortalte.


Ut mot havet...  eller fjorden. Fredelig. Det var bare oss som ruslet rundt her denne dagen i finværet. Et godt pust i bakken før siste lille kjøretur mot dagens mål. Så heldige vi er som får oppleve dette denne gangen også. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar