mandag 5. august 2024

Feriestart 2024 - Endelig på veien.

Da er det ferie igjen - eller egentlig har det vært det en stund, for det har vært dårlig med blogg underveis. Det er for så vidt et godt tegn det - ferien har hittil bestått av mye annet enn å skrive i bloggen. Så det får bli noen oppsummeringer - mest for meg selv sikkert.

Endelig på ferie igjen!

Som vi har gjort flere ganger før, så bestemte vi oss for tjuvstarte ferien en dag tidligere. Vi har funnet ut at det er kjempedeilig å bare komme oss ut av huset om det så bare er for å kjøre et par timer, bare for å komme i gang. Da får skuldrene en ekstra dag å senke seg på. Det var herlig å sette oss i bilen og starte! Og faktisk så klarte vi å komme oss av gårde omtrent til planlagt tid - bare forstyrret av at jeg måtte innom sykehuset for en rutinesjekk som følge av tidligere behandlinger. Testen ble bestått og da var det bare å komme oss av gårde. Vel, nok om meg og litt mer om noen fine stykker norsk natur og ferieglimt.

Åkrafjorden fra Åkrafjordtunet

Vi har våre faste stopp når vi kjører denne veien, og denne dagen er ikke noe unntatt. Is og strekke på beina, og ikke strøm, men luft til bilen på Cirkle K i Ølensvåg og lunsj og litt handling på Åkrafjordtunet. Der fikk bilen litt "sakte-strøm" mens vi spiste. Og vi handlet middag som vi skulle ha på campingen senere i butikken. Ferdig "Storfe-suppe" fra Lundal, bare til å varme opp. Den er kjempegod. De har lapskaus også, men den er ikke jeg så glad i.


Langfoss - her må vi alltid stoppe. 


Neste stopp var ved Langfoss - vi kan bare ikke kjøre forbi. CNN kåret den til en av verdens 10 flotteste fosser for en del år siden. Og den er virkelig flott, og veldig tilgjengelig, helt trygt og helt enkelt kommer du så nærme at du får deg en dusj og likevel på trygg grunn.


På smale Hardanger-veier


De smale Hardangerveiene er alltid artige å kjøre, og litt nervepirrende. Dessverre og heldigvis har flere av veiene blitt utbedret. Det hjelper utvilsomt på kjøringen, men det er noe eget med disse smale veiene også - i alle fall så lenge man liker å kjøre med hjertet i halsen.... Det er noen av dem lenger nord også forresten, det er bare å glede oss...


Låtefoss - to i en fei




Det samme med Låtefossen - tvillingfossen langs Rv13. Den er trygg foss å se på, men det er lurt å bruke litt sund fornuft... Parkeringsforholdene og kaoset av biler er nesten like morsomt å se på - utrolig at det går bra...


Kaos i Odda


Det ser ikke sånn ut på bildet, men et annet sted det var kaos, var i Odda - det er en fin og koselig liten by, men velg andre tider på året enn begynnelsen av fellesferien... Eller snu ryggen til kaoset og se utover fjorden og pust ut - eller inn.

Det gjorde vi - etter å ha handlet det lille vi manglet til middag og til frokost neste dag. Og så satte vi kursen mot Lofthus Camping og eplehagen og vakker utsikt - i alle fall om skyene holder seg unna. Ro blir det forresten uansett.